Bani pentru ADI Deșeuri

Contribuția către ADI Deșeuri a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Petroșani. Încă din anul 2010, municipiul Petroșani, prin Consiliul Local, s-a asociat cu Consiliul Județean Hunedoara, dar și alte unități administrativ-teritoriale la Agenția de Dezvoltare Intercomunitară “Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor județul Hunedoara”. În acest sens, fiecare localitate care face parte din ADI Deșeuri trebuie să contribuie anual cu o sumă de bani.

“Prin adresa cu nr. 594/2017, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Sistemul integrat de gestiune a deșeurilor județul Hunedoara” ne informează cu privire la nivelul cotizației pentru anul 2017 ca fiind acelașI cu cel al anului 2016, respective 1 leu/locuitor/an. Conform datelor furnizate de către Direcția Județeană de Statistică Hunedoara, municipiul Petroșani are la data de 01.07.2016, un număr de 42.905 locuitori”, arată edilii municipiului Petroșani.

Autoritățile contribuie anual cu sume de bani la ADI Deșeuri, însă la nivelul județului sistemul de colectare a deșeurilor bate pasul pe loc. Deponeul ecologic de la Bârcea Mare nu este operațional din cauza contestațiilor care blochează licitația pentru desemnarea operatorului care va prelua deșeurile din județ.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.