.Index Actualitate Administratie

Blocarea roţilor autovehiculelor din Straja, la Curtea Constituţională

Roti_blocateConsiliul local Lupeni a revocat o hotărâre emisă cu două luni în urmă. Este vorba de hotărârea prin care s-a stabilit blocarea roţilor autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice precum şi pe spaţiul public şi privat din localitate. Reprezentanţii administraţiei locale îşi motivează decizia.

 

“În aplicarea hotărârii Consiliului Local a municipiului Lupeni nr.11/2015 privind aprobarea blocării roţilor autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice precum şi pe spaţiul public sau privat al municipiului Lupeni, compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei Lupeni au fost amplsate indicatoare rutiere de semnalizare a blocării roţilor autovehiculelor staţionate neregulamentar în staţiunea turistică Straja. Ca urmare traficul rutier în staţiunea turistică s-a desfăşurat în condiţii mai bune nemai înregistrându-se blocaje rutiere pe drumurile respective. Hotărârea respectivă însă nu reglementa şi posibilitatea ridicarea autovehiculelor respective staţionate neregulamentar şi care implicit blocau traficul rutier fiind practic incompletă. (…) s-a vehiculat ideea că aceste măsuri de blocare a roţilor şi de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar sunt neconstituţionale, legislaţia urmând a fi atacată chiar de instituţia Avocatului poporului la Curtea Constituţională”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

 

Astfel, reprezentanţii administraţiei locale vor suspenda această hotărâre de consiliu până cînd Curtea Constituţională va decide dacă este legală sau nu măsura impusă de consilieri.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.