.Index Actualitate

Lecții de echitație la înălțime

Brego și Dana sunt doi cai care au purtat, astăzi, sute de copii. Brego de 6 ani și Dana de 19 ani au devenit noii prieteni ai celor aproape 200 de copii care însoțiți de părinți au urcat, astăzi, la Hotelul Rusu, de la poalele munților Parâng. Oamenii de afaceri și-au dat mâna și au pus la punct o nouă strategie. și-au propus să îi scoată pe cetățenii Văii Jiului din rutina zilnică, oferindu-le o duminică de neuitat. Decorul de vis de la Hotelul Rusu și caii tinerilor de la Carpathian Horse Tracking au fost atracția sutelor de persoane care au petrecut Ziua Pâmântului în aer liber, la altitudine.

“Am vrut să le oferim locuitorilor Văii Jiului un alt mod de a petrece ziua de duminică. Am vrut să îi deconectăm pentru câteva clipe de la grijile cotidiene și să îi aducem mai aproape de natură. Vrem să le arătăm ce înseamnă legătura dintre om și natură”, a declarat Cristian Tamaș, administratorul locației unde duminică sute de copii și-au făcut doi noi prieteni, pe Brego și pe Dana.

Doi tineri au pus pe picioare o afacere care are rolul de a promova frumusețile Văii Jiului, dar și un mod de viață sănătos. Ilie Turcu, partener în cadrul Carpathian Horse Tracking, ne-a povestit ce beneficii are echitația.

“În primul rand copiii învață să socializeze, nu mai stau acasă, în fața calculatoarelor. Ne dorim prin astfel de acțiuni să promovăm Valea Jiului. Zona este foarte frumoasă, iar noi oferim un alt mod de a vizita frumusețile: Am gândit acțiunea de astăzi cu scopul de a scoate oamenii din casă, de a le oferi posibilitatea de a petrece câteva ore în natură”, a spus Ilie Turcu.

Întrebat cu cine este mai greu de lucrat, cu copiii sau cu caii, tânărul ne-a răspuns fără a sta pe gânduri: “cu copiii, deoarece sunt nerăbdatori să încalece pe cal”.

Copiii au fost cei mai încântați de experiența pe care au descoperit-o chiar de Ziua Pământului. Mulți dintre ei nu au bunici la țară, iar pentru ei ziua de duminică a fost o nouă lecție învățată în aer liber.

La finalul sesiunii de călărie, fiecare copil i-a oferit calului câte un măr. Lecția de călărie a fost gratuită pentru toți cei care au ales ca destinație locația de la poalele munților Parâng.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.