Bucurii pentru lupeneni

Ziua de 1 Decembrie a adus bucuria în sufletele a mii de lupeneni. Într-o atmosferă de sărbătoare desprinsă parcă din basme, numeroşi copii însoţiţi de părinţi şi bunici prezenţi în parcul CAP din Lupeni în după amiaza zilei de joi, au izbucnit în urale de bucurie atunci când autorităţile locale au apăsat butonul care a aprins iluminatul festiv de sărbători în localitate.

La lăsarea întunericului, Lupeniul a fost scăldat de feeria a mii de luminiţe care s-au aprins pe străzi şi cele trei parcuri pentru copii.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută până la lăsarea serii de colinde interpretate de Cenaclul copiilor ,, Pas cu Pas ” din Lupeni. Surprizele oferite de municipalitate s-au ţinut lanţ, atmosfera de poveste a fost întregită de personaje din basme care şi-au făcut apariţia printre cei mici şi l-au însoţit pe Moş Crăciun împărţind tradiţionalele bomboane de Crăciun. Copii s-au bucurat de prezenţa personajelor din: Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Vrăjitorul din Oz, Scufiţa Roşie şi nu în ultimul rând îndrăgitul Moş Crăciun care a pozat cu copii şi le-a preluat scrisorile şi dorinţele pentru seara magică de Crăciun. Minunaţii actori de la Teatrul ID Sârbu din Petroşani au adus emoţia şi bucuria în inimile celor mici , care au putut să fie astfel aproape de personajele indrăgite din poveşti.

Eforturile autorităţilor locale nu au fost în zadar, astfel luminat şi cu zăpada care a început să cadă uşor, prin spectaculozitatea figurinelor şi feeria de lumini, Lupeniul părea desprins din basme, aducând bucuria în sufletele lupenenilor şi spiritul sărbătorilor de iarnă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.