CA-ul nu a vrut să prelungească mandatul lui Melczer

Teatrul absurdului îl joacă Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara. Mihael Melczer nu a fost schimbat din funcție. Asta declară președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, Stamin Purcaru. Doar s-a luat act de încetarea mandatului începând cu data de 2 mai 2017. Pe Viorel Stancu nu îl recomandă carnetul de partid, ci “iuțeala” cu care rezolvă lucrurile, mai lasă să se înțeleagă Purcaru.

Ultimul punct de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu de Administrație a fost presărat cu circ și cu lacrimi. Punctul care viza schimbarea conducerii Complexului Energetic Hunedoara a fost votat doar de trei dintre membrii Consiliului de Administrație, iar doi dintre aceștia s-au abținut în a-și exercita votul.

Mandatul lui Melczer s-ar fi putut prelungi, dar nu s-a vrut. Consiliul de Administrație invocă motive puerile.

“Nu este nicio schimbare. Nu era de prelungit mandatul. Se putea prelungi, dar am luat act de finalizarea mandatului. Comitetul de nominalizare a venit cu această propunere, noi nu avem personal nimic cu dânsul, i-am urat succes, i-am mulțumit pentru activitate. Citiți mandatul dumnealui. Vedeți cu cine și cum a fost semnat. Dânsul a fost numit pe insolvență, după care i s-a ratificat contractul de insolvență. Domnul Melczer nu a fost schimbat, Consiliul de Administrație așteaptă o colaborare cu dumnealui și că nu a fost decât un sfârșit de mandat. Asta nu înseamnă că noi avem ceva cu domnul Melczer. Nu a fost schimbat”,  a declarat Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara.

Viorel Stancu este cel care va ocupa funcția de director general al Complexului Energetic Hunedoara începând cu data de 3 mai 2017. Ce îl recomandă pe Viorel Stancu, în afară de carnetul de partid? “Specializarea în domeniul minier”, răspunde Stamin Purcaru.

“Stancu trebuie să preia rapid toate problemele companiei care sunt de necesitate stringentă. E adevărat că nu pot să reproșez că nu s-au mișcat lucrurile, dar la ce viteză este necesară să nu intrăm cu oamenii în probleme de plăți, de venituri, e nevoie de mult dinamism și dânsul trebuie să preia problemele. O să facem o întâlnire rapidă cu Consiliul de Administrație, să îl chemăm și comisiile care lucrează pe SIEG și închiderile de mine, grupurile de lucru. Dacă pleacă un om, problemele trebuie să continue. Cred în suportul pe care domnul Melczer poate să îl asigure în continuare. Lucrurile sunt dinamice, azi ești, mâine poți să fi din nou. În următoarea perioadă, prioritar este programul de închidere. și celelalte sunt, dar cu celeritate trebuie implementat acest program de închidere. Separarea activității miniere, restructurarea ei, în sensul că trebuie să știm câți rămân la Lupeni, ce se întâmplă cu Preparația, cu liniile ferate, cu subteranul, când se închide subteranul și această prioritate este pe linia minieră. Până într-un an, prioritatea generală în CEH este pe domeniul minier. Celelalte…este grup de lucru pentru SIEG, vedem ce se întâmplă. De asta am mers pe două lucruri. Directorul general să fie specializat în domeniul minier pentru ca deciziile să nu mai aibă nevoie de foarte multe explicații, în domeniul minier și domnul Melczer este inginer electromecanic și putem spune că este în zona minieră, dar cu aplicarea asupra activității, a riscurilor, a înțelegerii procesului, domnul Stancu e mai aproape. Asta a fost viziunea”,  a mai spus președintele CA al CEH.

Urmează ca Viorel Stancu, directorul general al CEH – începând cu data de 3 mai, să îi găsească un post adecvat pregătirii (Doctor în domeniul fundamental Știinţe Inginereşti –n.r.), lui Mihael Melczer.

“Nu știu ce post va ocupa domnul Melczer. Va trebui să discute cu directorul general pentru că după schimbare, posturile de la director general în jos sunt atributul directorului general și nu vreau să intru în atribuțiile directorului general”,  a mai spus Purcaru.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.