.Index Actualitate

Cărbunele din Valea Jiului, insuficient pentru funcționarea termocentralei Mintia

Cărbunele din Valea Jiului, insuficient pentru funcționarea termocentralei Mintia. Cărbunele extras de la unitățile miniere din Valea Jiului este insuficient pentru a asigura funcționarea termocentralei de la Mintia. Singura unitate de producere a enegiei din regiunea de nord-vest a României, se confruntă cu o situație critică. Stocurile de cărbune sunt la minimul istoric. În cursul zilei de sâmbătă, termocentrala avea stocuri de 30 de tone de cărbune, total insuficiente în condițiile în care pentru a funcționa sunt necesare minimum 2000 de tone/zi.

Mintia a funcționat, integral, pe gaz metan. În cursul serii de sâmbătă la termocentrală a fost livrat un tren cu circa 1050 de tone de cărbune.

Oficialii termocentralei Mintia vorbesc însă de o întrerupere programată.  Ioan Conț, directorul termocentralei Mintia susține că reviziile trebuie făcute în mod obligatoriu, astfel s-a luat decizia opririi termocentralei Mintia până în ziua de luni. Potrivit directorului, nu au mai fost programate astfel de opriri de circa 6 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.