.Index Actualitate Politica

Câteva zile până la ieșirea din starea de urgență

Câteva zile până la ieșirea din starea de urgență. Câteva zile au mai rămas până când România va ieși din starea de urgență. Infecțiile cu noul tip de coronavirus au făcut ca autoritățile să instituie starea de urgență pe teritoriul României. Deputatul USR, Cristina Prună, vrea să afle de la ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ce se va întâmpla după data de 15 mai.

”România are, la momentul actual, una dintre cele mai mici rate de testare pentru COVID-19 din Uniunea Europeană. Această capacitate ar trebui semnificativ mărită până la începerea relaxării măsurilor stabilite prin cele 10 Ordonanțe Militare, pentru a putea preveni apariția noilor focare de infecție. Până la acest moment, România și-a mărit capacitatea de testare zilnică per mia de locuitori doar de 1,8 ori”, arată deputatul USR, Cristina Prună, care îi solicită ministrului Sănătății, o serie de lămuriri cu privire la care sunt prioritățile ministerului pentru perioada următoare.

Cristina Prună vrea să afle dacă în cadrul Ministerului Sănătății există grupuri specializate pe analiza măsurilor de ridicare gradual a restricțiilor, dacă au început programe de training pentru personalul specializat care să poate efectua testări, câte teste reologice rapide există în România și câte astfel de teste vor fi disponibile în țară până la data de 15 mai și cite teste PCR rapide sunt la nivelul național.

Leave a Reply

Your email address will not be published.