.Index Actualitate

Câți bani a virat Ministerul Energiei în contul SNIMVJ?

Scandalul în care este implicată Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului pare unul fără de sfârșit. Conducerea SNIMVJ a fost acuzată de faptul că nu a plătit angajații la timp, asta deși avea banii necesari în conturi. Salariații și-au primit chenzina I aferentă lunii noiembrie abia în data de 7 decembrie, după ce s-au blocat în subteran. Oficialii SNIM au precizat că a fost nevoie să apeleze la Ministerul Energiei pentru a obține, în avans, sumele necesare pentru plata salariilor.

Ministerul Energiei susține că în data de 29 noiembrie 2016, toată suma aferentă ajutorului de stat a afost virată în contul de Trezorerie al SNIMVJ, însă blocajul s-a produs din cauza zilelor libere.

“În data de 29 noiembrie 2016 Ministerul Energiei a virat suma totală de 12.160.083,00 de lei, ca ajutor de stat pentru Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, către Trezoreria Deva. Până ca întreaga sumă să ajungă în conturile Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, se derulează o serie de procese interne ale Trezorieriei, care durează până la câteva zile. Astfel încât, ținând cont de zilele libere din ultima perioadă (30 noiembrie, 1,2 decembrie) și zilele de weekend (3,4 decembrie), suma ar fi trebuit să fie disponibilă pentru Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului în data de 7 decembrie. Prin eforturile susținute ale Ministerului Energiei, întreaga sumă a fost virată în conturile companiei Societatea Națională pentru Închideri Mine Valea Jiului în data de 5 decembrie, fiind disponibilă pentru efectuarea de plăți în data de 6 decembrie”, arată un răspuns al Ministerului Energiei.

Există însă informații potrivit cărora, la data de 29 noiembrie, SNIMVJ ar fi avut în cont suma de 8 milioane de lei, necesară pentru plata salariilor.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.