.Index Actualitate

Câți bani vrea să aloce CJH pentru sărbătorile de iarnă?

Câți bani vrea să aloce CJH pentru sărbătorile de iarnă? Consilierii județeni urmează să dezbată proiectul de hotărâre prin care se dorește alocarea unei sume de bani pentru finanțarea acțiunilor ce se vor desfășura în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2018. Suma propusă a se aloca este de 100.000 de lei.

“Având în vedere respectarea tradițiilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, propunem organizarea de către Consiliul Județean Hunedoara, în luna decembrie 2017, a unor evenimente cu o semnificație aparte, care să promoveze spiritul acestor obiceiuri și să contribuie la menținerea acestora. Având în vedere Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr.26/2018 privind aprobarea bugetului propriu al judeţului Hunedoara pe anul 2018 și estimările pe anii 2019 – 2021, Capitolul 51.02 – Autorități publice și acțiuni externe Titlul II art.20.30.30 – alte cheltuieli cu bunuri și servicii,  propun  utilizarea sumei de 100  mii lei, pentru organizarea evenimentelor din luna decembrie 2018”, arată documentul.

Potrivit oficialilor județeni, aceste acțiuni de sfârșit de an sunt un bun prilej de a promova tradițiile populare specifice zonei noastre, manifestarea obiceiurilor de iarnă constituind o practică des întâlnită la nivelul instituțiilor publice, cu aceste ocazii. Decontarea sumei se va face pe baza documentelor justificative prezentate de către compartimentele de specialitate care organizează acțiunile, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.