Investiţii la Uricani. Primarul oraşului Uricani se gândeşte cu groază la momentul în care mina Uricani îşi va înceta activitatea. Acesta tatonează terenul în vederea atragerii de investitori în zonă, astfel că acesta poartă discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri.
“Am vorbit cu domnul Părău care se gândeşte să deschidă o frabrică de cherestea în zonă şi astfel va crea peste 100 d locuri de muncă. Am mai concesionat cariera de la Păroasa unui investitor care va prelucra piatra. Şi aici vor fi create câteva zeci de locuri de muncă”, a declarat Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.
Omul de afaceri s-a lovit însă de legile în vigoare care prevăd oprirea exportului.
“Voiam să facem o linie la Uricani, în jur de 100 de locuri de muncă, o linie performantă pentru a tăia bușteni. Problema s-a pus la oprirea exportului. Orice modalitate prin care se evită defrisările ilegale, este binevenită. Problema este ce facem cu acel lemn care trebuie tăiat și care este exploatat în regim silvic? Din punctul meu de vedere este o mare greșeală să oprești exportul de cherestea, pentru fabrici de mobilă în România nu mai sunt și în momentul acela nu va mai fi nici exploatare” a declarat omul de afaceri Emil Părău.
Tot la capitolul investiţii, edilul uricănean spune că odată închisă şi ecologizată mina Uricani va pune la dispoziţia investitorilor terenurile.
“După ce terenul este ecologizat poate va veni o firmă care să investească aici. Ne trebuie însă şi ajuutorul Guvernului”, a mai subliniat Buhăescu.
Mineritul este pe cale de dispariţie în Valea Jiului, iar edilii sunt conştienţi de acest lucru. Astfel, primarii caută soluţii pentru locuitorii zonei, astfel încât restrângerea activităţi miniere să nu se resimtă atât de acut din perspectiva locurilor de muncă.
Monika BACIU