CEH a achitat tot TVA-ul restant către CNIM

Mihael Melczer: “Am considerat asta o prioritate maximă”

Complexul Energetic Hunedoara a reușit imposibilul. A achitat tot TVA-ul restant către CNIM. Conducerea CEH a plătit, ieri, ultima tranșă din TVA-ul restant de peste 21 de milioane de lei.

“Am achitat tot TVA-ul la Paroșeni. Ajutorul divin a fost tot timpul. Astăzi (miercuri –n.r.) am făcut ultima plată de 6 milioane de lei, total 20,6 milioane de lei TVA restant din anul 2014”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Cei de la CNIM trebuie să se reapuce de lucrarea de la Paroșeni.

“Acum trebuie să vină, nu prea mai au motive să nu se reapuce de lucrări. Am considerat asta o prioritate maximă, nu ne jucăm nici cu Paroșeniul, nici cu Mintia, nici cu mineritul. Trebuie să le facem pe toate. Asta a fost prioritatea acum, am dus-o la bun sfârșit, iar ei trebuie să vină să lucreze”, a mai spus sursa citată.

Directorul general al CEH a precizat că TVA-ul restant putea fi plătit până acum șI din ajutoare de stat disponibile pentru așa ceva.

“Îmi pare rău că cei care au avut bani la îndemână nu au făcut plata TVA-ului de-a lungul anilor. A fost ajutor de stat din care se putea face plata TVA-ului șI a fost rambursat șI nu au avut rezonabilitatea să facă chestia asta. Au fost interese proaste, tâmpe, nu există motiv pentru care să nu se fi făcut lucrul acesta”, a mai subliniat Melczer.

Societatea Complexul Energetic Hunedoara finalizează plata TVA-ului restant datorat consorţiului francez Construction Industrielles de la Méditerranée (CNIM) pentru lucrările de investiţii realizate în cadrul proiectului Centrala Electrică Paroşeni.

”În mai puţin de 30 de zile, după un blocaj instalat în luna decembrie a anului 2014 în condiţiile unui stadiu 95% al realizării lucrărilor de investiţii la instalaţia de desulfurare şi la cea de şlam dens, prin eforturi conjugate, s-a reuşit achitarea sumei de 20,6 milioane lei”, arată un comunicat al CEH.

În perioada următoare se negociază reluarea lucrărilor în vederea finalizării lucrărilor de investiţii pentru conformarea la cerinţele impuse de legislaţia de mediu, perspectivă în care nu va mai exista riscul suspendării activităţii Termocentralei Paroşeni

 

Monika BACIU

1 Comment

  1. A rămas rest ?? :)) Dar agenții , agenții au încasat ??? E mulțumită lumea ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.