CEH, în Twilight Zone

Complexul Energetic Hunedoara este în Twilight Zone (zona crepusculară –n.r.). Mistere încă neelucidate sau nereguli constatate fac parte din structura energetică. Președintele Consiliului de Administrație, Stamin Purcaru, declara săptămâna trecută că a constatat mai multe nereguli în cadrul societății. Același lucru îl subliniază și directorul general Mihael Melczer, care compară societatea cu o zonă crepusculară.

“Eu am descoperit o grămadă de probleme aici. Nu numai probleme de natură din Twilight Zone, e vorba și de probleme de funcționare, de la certificate, la echipamente, organizare, șamd….”,  a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Problemele urgente ale societății energetice sunt legate de partea energetică. Lipsa certificatelor de carbon și lipsa investițiilor de la termocentrala Mintia, acutizate și de un proces care poate închide definitiv termocentrala sunt câteva din problemele stringente.

“Pentru certificate avem o sumă infimă față de ceea ce avem noi de plătit, dar vom plăti și acolo să vadă că avem bunăvoință, să încercăm să salvăm ceva. Sunt certificate de CO2, neplătite din 2015”,  a mai subliniat sursa citată.

Zeci de nereguli au fost identificate de directorul general al Complexului Energetic Hunedoara atât pe partea minieră cât și pe partea energetică. Acesta spunea în urmă cu câteva săptămâni că este curioasă lipsa de acțiune a organelor de control.

“Sunt multe chestii în cercetare. De la Poliție avem multe adrese. E un mare mister pentru mine că până acum la CEH nu s-a întâmplat abolut nimic, cu DNA. E un mare mister. Mintia e dezastru. Nu a răspuns nimeni. E un mister”, a spus în urmă cu două săptămâni, directorul general al CEH.

O singură descindere a fost la Complexul Energetic Hunedoara, iar dosarul încă se află în cercetare. În urmă cu două săptămâni au mai fost chemate șase persoane din cadrul societății la audieri.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.