.Index Actualitate

CEH mai așteaptă până la insolvență

Tribunalul Hunedoara a suspendat, din nou, pronunțarea în dosarul insolvenței Complexului Energetic Hunedoara. Abia după ce va fi soluționat apelul de la Curtea de Apel Alba Iulia, instanța de la Deva se va pronunța în dosar.

“A fost suspendat până la soluționarea dosarului aflat la Curtea de Apel Alba”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Complexul Energetic Hunedoara a făcut apel la soluția Tribunalului Hunedoara, din data 7 februarie, prin care a fost respinsă cererea societății de intrare în insolvență.

“Respinge excepţia nulităţii absolute a cererii debitoarei de deschidere a procedurii insolvenţei invocată de către societatea profesională Euro Quality Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar al Compact Security SRL în contradictoriu cu debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA. Respinge cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei formulată de către debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA. Disjunge cererile creditorilor SC Lanţ Minier SRL, Societatea Armor Security SRL – în insolvenţă, SC Gerom Internaţional SA în insolvenţă – prin administrator judiciar SCP Contaudit Insolvent SPRL, SC Centrul de Calcul Info 98′ SA, Oscar Downstream SRL, Devatrans SRL, Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA, SC Ginard Com SRL, Energoreparaţii Serv SA, SC Fortex Food Distribution SRL – prin administrator judiciar Heral Consult IPURL, SC LCC Compania Cărbunelui SRL prin administrator special Vrânceanu Cătălin Grigore Valentin, Serviciu de Pază şi Protecţie Vispo SRL prin administrator special Moldoveanu Veronica şi administrator judiciar Continvest Insolvenţă SPRL, Societatea Lazăr & Company SRL, SC Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL, care se vor judeca în primul dosar înregistrat pe rolul acestei instanţe având ca obiect cererea creditorului de deschidere a procedurii insolvenţei debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA şi anume dosarul nr. 5075/97/2016. Acordă termen în dosarul nr. 5075/97/2016 la data de 08.03.2017, pentru când se vor cita părţile. Cu apel în 7 zile, care se calculează de la comunicare, pentru absenţi, şi de la pronunţare, pentru cei prezenţi”, arată sentința Tribunalului Hunedoara din data de 7 februarie 2017.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara declara, săptămâna trecută, că insolvența ar fi o gură de oxigen pentru societate.

“Insolvența este un alt ajutor pentru noi. Avem sume consistente indisponibilizate în OPCOM și Transelectrica care ne vor fi accesibile odată ce intrăm în insolvență. Suntem ca o fată mare. În iarna asta, cărbunele este extrem de important pentru România și va fi important în continuare. Noi ne-am pierdut în lupte pe aici și nu ne-am văzut interesul comun, dar cărbunele, în opinia mea, rămâne de mare valoare pe termen mediu. La minister, în această iarnă, s-a văzut importanța cărbunelui”,  a declarat, săptămâna trecută, Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Instanța de la Alba Iulia încă nu a stabilit termen de judecată pentru dosarul în care CEH a făcut apel la sentința Tribunalului Hunedoara.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.