Cel mai mare investitor străin din România vrea să vină la Petroșani

Cel mai mare investitor cu capital străin care își desfășoară activități în România vrea să investească la Petroșani. Adrian David, fostul președinte al Consiliului Județean Hunedoara a ținut legătura cu cei de la Draxlmaier, iar doi dintre reprezentanții societății s-au aflat, astăzi, la Petroșani. Harald Polleres, directorul fabricii de la Hunedoara și Barbara Gerber, șefa Diviziei de pregătire profesională la nivel mondial, împreună cu Adrian David au fost la Universitatea din Petroșani. Adrian David susține că indiferent de funcția pe care o deține în prezent, încearcă să facă tot ceea ce îi stă în putere pentru a dezvolta Valea Jiului.

14600615_10210832840114679_2077995743_o“Este a doua întâlnire pe tema încheierii unei colaborări între Universitatea Petroșani și firma Draxlmaier, cel mai mare investitor cu capital străin din România. Intenția lor este de a dezvolta capacități de producție în județul Hunedoara și au nevoie de forță de muncă calificată. Încă din timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Hunedoara am recomandat Universitatea Petroșani, pentru că aici există atât capacități fizice, cât și profesionale”, a declarat Adrian David,  fostul președinte CJH.

Următorul pas care trebuie urmat este la Universitatea din Petroșani.

“Cei de la Universitatea Petroșani trebuie să transmită o curriculă privind oferta de școlarizare din domeniul mecanic, electric și electronic. Ca om născut și crescut aici, pe mine mă interesează dezvoltarea Văii Jiului, indiferent de poziția pe care o ocup. Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a schimba nivelul de trai al celor de aici”, a concluzionat Adrian David.

Rectorul Universității Petroșani subliniază că urmează să încheie un protocol de colaborare cu firma Draxlmaier, iar studenții care vor face practica în cadrul fabricii vor avea o serie de facilități.

img_4884“Am avut o discuție cu reprezentanții firmei Draxlmaier care vor să vină să realizeze o fabrică de automotive, cablaje pentru automotive. Au venit aici să ne ceară sprijinul în pregătirea unor specialiști care să lucreze în această viitoare fabrică. Le-am arătat competențele noastre, le-am arătat posibilitatea noastră de a crea un curs postuniversitar în domeniul mecatronicii care să îi dirijeze pe ingineri în fabrica respectivă. Vom încheia un protocol de practică cu aceștia, practica însemnând studenții din anii terminali și care pot fi angajați și să își facă proiectele de diplomă pe teme care îi interesează din cadrul fabricii. Ei vor primi bursă sau salariu. Aceștia studiază oportunitatea forței de muncă din Valea Jiului”,  a declarat prof. univ. dr. Ing. Radu Sorin, rectorul Universității Petroșani.

De precizat este faptul că în primăvara acestui an, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani și Adrian David, președintele CJH la acel moment, au avut o întâlnire cu invetsitorii.

Monika BACIU

2 Comments

  1. O asemenea activitate ar constitui un pas înainte pentru Valea Jiului
    şi este de apreciat. Succes!

  2. Ar fi bine daca ar veni cu adevarat dar ar putea sa dureze inca mult si bine de acum innainte si s-ar putea sa nici nu vina asta e mai grav. Doar discutii nimic concret 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.