CJH a pierdut şi al doilea proces cu ZMK

ZMK, firma de transport local din Valea Jiului, a câştigat şi cel de-al doilea proces împotriva Consiliului Judeţean Hunedoara. Instanţa de la Petroşani a admis solicitarea societăţii de transport.

“Admite in parte cererea”, se arată în soluţia instanţei de la Petroşani.

Firma de transport a dat în judecată instituţia judeţeană pentru faptul că i-au fost aplicate amenzi după ce aceasta şi-a retras maşinile de pe traseul Petroşani-Petrila. Instanţa de la Petroşani a dat câştig de cauză firmei de transport într-unul din cele două dosare, însă decizia nu este definitivă.

“Admite plângerea contravenţională formulată de petenta SC ZMK în contradictoriu cu intimata Consiliul Judeţean Hunedoara împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, nr. 0000008 întocmit în data de 20.01.2016. Anulează procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr. 0000008 întocmit în data de 20.01.2016. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. În cazul exercitării căii de atac, cererea de apel va fi depusă la Judecătoria Petroşani”,  se arată în primul dosar în care ZMK a acţionat în instanţă Consiliul Judeţean Hunedoara.

Firma de transport a fost amendată pentru că şi-a retras maşinile de pe traseul Petroşani-Petrila, nerespectând astfel contractul.

“Noi ne-am îngrijit ca prin caietul de sarcini pe care l-am propus Autorităţii Rutiere Române să sancţionăm drastic un eventual comportament abuziv al transportatorului. Amenda era de între 10.000 şi 30.000 de lei pe zi pentru lipsa prestării acestui serviciu. Legislaţia în vigoare nu avantajează autoritatea contractantă în privinţa amenzilor zilnice, dar acestea sunt consistente”,  spuneau în urmă cu câteva luni oficiali CJH.

Tarife majorate

Între timp, cei de la ZMK au majorat tarifele de transport în Valea Jiului, motivând faptul că amenzile primite sunt de ordinul miilor de lei.

“Tarifele pe care le aplicăm cu începere de la 01 august sunt tarife aprobate prin Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 103/2014, şi societatea putea să le aplice chiar de la data aprobării lor. Cu toate că ultima majorare de tarife s-a produs la data de 01.02.2012, decizia majorării tarifelor de transport şi aducerea lor la nivelul celor aprobate de Consiliul Jdueţean s-a luat datorită faptului că unii agenţi ai poliţiei Rutiere au aplicat un număr îngrijorător de mare de amenzi, atât firmei cât şi conducătorilor auto, culminând cu aplicarea amenzii de 9000 de lei unor conducători auto, pentru transportul a 3-4 persoane în picioare”, arată o informare a firmei de transport.

Potrivit celor de la ZMK, în urma majorării tarifelor de călătorie se vor plăti avocaţii pentru contestarea în instanţă a proceselor.

Monika BACIU

 

 

 

1 Comment

  1. 3-4 persoane in picioare pe naiba…duceti oamenii ca pe niste saci de cartofi…si mai aveti si tarifele foarte mari…

Leave a Reply

Your email address will not be published.