Clădirile minei Petrila, furate la bucată fără servicii de pază

Clădirile minei Petrila, furate la bucată fără servicii de pază. Clădirile minei Petrila ar putea fi furate bucată cu bucată dacă firma de pază s-ar retrage. Până la vânzarea acestora, clădirile se dărămă. Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine VAlea Jiului speră să vândă clădirile fostei mine Petrila. La finalul acestei luni se întrunește Adunarea Generală a Acționarilor, care ar urma să comunice un răspuns în acest sens. Până la vânzarea clădirilor care au aparținut fostei unități miniere, SNIM plătește servicii de pază.

”Pentru paza de la mina Petrila plătim între 75-80 de mii de lei în funcție de numărul de posturi dintr-o lună. Am vorbit cu cei de la Consiliul Județean Hunedoara, cu cei de la minister, cu cei de la cultură, am întocmit toate hârtiile pentru Deva. În data de 27-28 este AGA, dacă atunci mi se transmite că totul este în regulă, sper să le vând. Dacă nu, este o problemă pentru că acei bani îi iau dintr-un sac limitat pe care îl am. Dacă nu va exista pază se va alege praful de tot ceea ce există acolo. Dacă rămâne fără pază se va fura tot, puțul cu schip este din confecție metalică și ar fid at jos într-o zi de hoți”, a declarat Daniel Sîrb, directorul general al SNIMVJ.

În această perioadă are loc și o reevaluarea a activelor de acolo. Inițial, experții au stabilit, în urma evaluării, că aceste active de la Petrila costă cam 2.160.000 de lei și cei din Consiliul Județean spun că obiectivele istorice ar urma să le preia Muzeul Civilizației Dacice, care să scrie proiecte europene și să le pună în valoare. Terenul rămas va fi pus la dispoziția celor interesați, că acolo este apă, curent, gaz. O parte din Preparație, ar urma să fie preluată de Asociația Planeta Petrila, care are în plan să atragă 5 milioane de euro, iar clădirile administrative pot fi preluate de primărie, care ar urma să își aducă acolo toate serviciile la un loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.