.Index Actualitate

Colegiul Național Mihai Eminescu, în topul județean

Colegiul Național Mihai Eminescu, în topul județean. Colegiul Național Mihai Eminescu este cel mai bun din județ, conform ultimelor medii de admitere. Ministerul Educației a publicat rezultatele admiterii computerizate. La nivelul județului, cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu este 2.26 și aparține unui elev al Școlii gimnaziale nr. 6 din Vulcan. Eleva care deține media 2.26 a fost admisă la profilul tehnic din cadrul Colegiului Tehnic Mihai Viteazul din Vulcan.

Colegiul Național Mihai Eminescu – în top

Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani se află în topul clasamentului județean. La Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani ultima medie de admitere la specializarea filologie a fost 7,58, iar în anul 2017 ultima medie de admitere la aceeași specializare a fost 8,64. În schimb, a scăzut media de admitere la specializarea matematică-informatică. Dacă în anul 2017 ultimul admis la liceu a intrat cu media 8,56, anul acesta ultima medie a fost 7,99. La științele naturii ultima medie de admitere a fost 8,42.

La Colegiul Economic Hermes din Petroșani ultima medie de admitere la profilul economic este 5,52, iar la profilul turism și alimentație ultima medie de admitere este 5,82.

Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani dispune de trei specializări. Ultimele medii de admitere au fost: 6,46 – matematică-informatică, 7,17 – științe ale naturii, 7,36 – științe sociale.

Și Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila dispune tot de trei specializări. Ultimele medii de admitere au fost: 3,61 – economic, 4,72 – filologie, 3,15 – științe ale naturii.

La Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani au fost repartizați 19 absolvenți de clasa a VIII-a, iar ultima medie de admitere la singura specializare, respectiv electronică automatizări a fost 3,28.

Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan dispune de șase specializări. Ultimele medii de admitere au fost: 3,55 – comerț, 2,53 – electronică  automatizări, 6,61 – filologie, 5,63 matematică-informatică, 2,26 – mecanică, 4,91 – științe ale naturii.

La Liceul tehnologic din Lupeni la singura specializare, respectiv turism și alimentație, ultima medie de admitere a fost 3,60.

În schimb, situația este mai bună la Liceul Teoretic din Lupeni. Unitatea de învățământ dispune de trei specializări, iar ultimele medii de admitere au fost: 6,39 – matematică-informatică, 4,70 – științe ale naturii și 6,44 – științe sociale.

La singurul liceu din Uricani, la Colegiul tehnologic Retezat Uricani, la cele două specializări ultimele medii de admitere au fost: 3,79 – fabricarea produselor din lemn și 4,76 – turism și alimentație.

Repartizarea este computerizată și s-a ținut seama de rezultatele la evaluarea națională 2018 și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat în fișa de înscriere la liceu. Mediile cu care s-a intrt la liceu anul aceasta sunt ceva mai mici decât cele de anul trecut.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.