.Index Actualitate

Companiile aflate în situații financiare precare, nu se vor închide

Companiile aflate în situații financiare precare, nu se vor închide. Asta spun social-democrații în noul program de guvernare. Și-au schimbat două guverne într-un an de zile, au răvășit codul fiscal, iar promisiunile din campania electorală sunt departe de a fi fost îndeplinite. Oficialii Partidului Social Democrat prezintă un nou plan de guvernare. Al treilea, pentru al treilea guvern. Social-democrații au planuri pentru hunedoreni. Le promit investiții la Complexul Energetic Hunedoara. Aceleași de acum vreo patru ani.

Cărbunele este important

Potrivit noului plan de guvernare, cel de-al treilea, cărbunele este vital pentru România. Totul se rezumă la vorbe și termene…

“Cărbunele rămâne o componentă importantă a mixului de materii prime energetice a României. Pe termen mediu, producția de huilă trebuie menținută pentru a asigura funcționarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia și un grup la termocentrala Paroșeni, pentru producerea de energie electrică și energie termică în sistemele centralizate de termoficare de la Deva și din Valea Jiului (Petroșani, Lupeni, Vulcan etc.)”, arată cel de-al treilea plan de guvernare.

Minele se închid una câte una. Ultimele două unități miniere închise au fost cele de la Paroșeni și Uricani. Până la sfârșitul anului urmează Lupeni și Lonea, iar Valea Jiului va mai rămâne cu două unități miniere, așa zis viabile. De cealaltă parte, termocentrala de la Mintia se zbate pentru a supraviețui. La o lovitură de ciocan stă soarta termocentralei, însă cei de la PSD vin cu alte promisiuni.

“CEH Hunedoara-Mintia – construcția unui grup energetic în ciclu combinat în condensație cu capacitate de 400MW și funcționare pe gaze naturale la CTE Deva”, mai arată planul de guvernare.

Companiile cu probleme nu se vor închide

Social-democrații dau asigurări că societățile de stat cu probleme nu se vor închide. Vor intra într-un proces de reorganizare pentru a deveni profitabile. CEH este în proces de reorganizare/restructurare de ani de zile.

“Companiile aflate în situații financiare precare (insolvență, datorii, etc), precum CN Hunedoara, nu se vor închide. Ele vor intra într-un proces de reorganizare pe modelul Hidroelectrica, având drept scop readucerea acestora în parametrii de profitabilitate, inclusiv prin cooptarea unor investitori privați, acolo unde este posibil”, arată același plan.

Guvernanții promit de fiecare dată marea cu sarea. Pentru angajații Complexului Energetic Hunedoara promisiunile nu au fost îndeplinite, iar soarta celui mai mare angajator din județul Hunedoara este incertă.

Monika BACIU

Sursa FOTO Facebook

Pe aceeași temă: 

Încă o gogoașă marca PSD CEH nu se va închide

Leave a Reply

Your email address will not be published.