Competiții sportive susținute de primărie

Municipalitatea de la Lupeni va susține financiar două competiții sportive care vor avea loc în stațiunea montană Straja. Astfel, administrația locală de la Lupeni devine coorganizator al Cupei Straja și Cupei Veteranilor.

Cupa Straja, în weekend

Cupa Straja va avea loc în acest weekend. Sunt așteptați să participe la competiție sute de iubitori ai sportului alb. Municipalitatea de la Lupeni va contribui cu suma de 5000 de lei.

“Având în vedere intenția autorităților locale de promovare a stațiunii turistice Straja Lupeni șI a Domeniului schiabil consider oportună organizarea, la data de 25 februarie 2017 a unei ediții a Cupei Straja care să se desfășoare în stațiunea turistică. Întrucât în acest an bugetul municipiului Lupeni nu este adoptat la data inițierii acestui proiect, în limita permisă de legislația în vigoare, putem adopta o hotărâre privind aprobarea organizării acestui eveniment alocând totodată și suma de 5000 de lei”, arată Iacob Mesaroși, primarul interimar al municipiului Lupeni.

Cupa Straja se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Câștigătorilor li se vor acorda premii constând în cupe, diplome, medalii și bani.

Cupa Veteranilor

Una din cele mai așteptate competiții din stațiunea montană Straja este Cupa Veteranilor. În fiecare an, zeci de persoane trecute de a doua tinerețe își dau întâlnire pe pârtiile din stațiunea montană. Tot atunci are loc și tradiționalul concurs de doage. și acest concurs va fi susținut financiar de municipalitatea de la Lupeni.

“Anual, Cupa Veteranilor, competiție rezervată seniorilor schiori a atras iubitori ai sporturilor de iarnă precum șI turiști din întreaga țară. Urmare a acestei tradiții s-a ajuns practic la organizarea în acest an e ediției cu numărul XLVI a acestei competiții rezervate schiorilor veterani. În anul 2017, competiția se dorește a se organiza în perioada 17-19 martie fiind implicată ca în fiecare an și Asociația Veteranilor Sportivi din Straja – Lupeni”, mai arată primarul interimar al municipiului Lupeni.

În cadrul Cupei Veteranilor se vor organiza probe de schi fond și schi alpin pe diferite grupe de vârstă, dar și Balul Veteranilor.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.