.Index Actualitate Administratie

Componenta de catering din programul Bahtalo, neatractivă pentru firmele de profil

Componenta de catering din programul Bahtalo, neatractivă pentru firmele de profil. Autoritățile locale din Lupeni încearcă să obțină acordul pentru o majorare a tarifelor la contractul privind serviciile de catering în cadrul Programului ”Bahtalo”. De trei ori a fost scos contractul la licitație, însă nu s-a prezentat nicio firmă și asta din cauză că tarifele nu sunt atractive pentru potențialii ofertanți. De precizat este faptul că tarifele au fost calculate la valoarea de acum doi ani, când a fost depus proiectul pentru finanțare. În plus, câștigătorul licitației ar trebui să mențină prețurile circa 3 ani, lucru aproape imposibil de realizat în condițiile date.

”Din păcate, partea de catering nu s-a rezolvat nici la a treia licitație. Am solicitat mărirea prețului și cât de curând va fi scoasă din nou la licitație. Prețul a fost stabilit în funcție de ofertele pe care le-am avut la momentul respectiv, de acum doi ani, când s-a lucrat la proiect. Dar acum, prețul nu a mai fost agreat. Dar am solicitat o creștere de buget și avem acceptul. Trebuie doar să urmăm din nou pașii de licitație”, a declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

Trei  licitații au mai fost organizate până acum, însă niciun ofertant nu a îndeplinit condițiile. La prima procedură s-a prezentat un singur ofertant care, însă, nu a avut documentele prevăzute de lege. Cea de-a doua procedură care s-a încheiat pe data de 27 august a întâmpinat o problemă similară. Nu a fost depusă nicio ofertă, asta deși, la nivel teoretic, în Valea Jiului există societăți cu astfel de profil. La fel s-a petrecut și la cea de-a treia încercare. Obiectivul contractului constă în asigurarea  – prepararea, livrarea, servirea, debarasarea – unui număr stabilit de porţii, sub forma unui pachet format din felul 1, felul 2, desert, pâine şi apă minerală/plată. Durata contractului este dată de activităţile desfășurate în cadrul proiectului, respectiv 27 de luni din momentul semnării lui.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 și se va finaliza în 24 ianuarie 2021.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.