Comunicat de presă PNL Hunedoara

Legea salarizării, o şarlatanie şi două nedreptăţi comise de PSD

PNL refuză să fie părtaş la operaţiunea de dinamitare a sistemului public de salarizare, o manipulare electorală marca PSD, desfăşurată după principiul: „Vă dăm orice, şi Luna de pe cer, numai să ne votaţi. După alegeri, Dumnezeu cu mila…”. . PNL susţine salarizarea unitară în sistemul bugetar, soluţia corectă şi cinstită pe care Guvernul Ponta (PSD) a promis-o dar n-a făcut-o. PNL va prezenta public, în două săptămâni, proiectul Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, proiect la care lucrează de multă vreme.

Guvernul Ponta a minţit cu salarizarea unitară, PSD vine cu altă şarlatanie

Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală. Cum pot crede cei care aşteaptă de la PSD măriri de salarii că le vor şi primi când văd că PSD a fraudat chiar votul prin care promite aceste beneficii?!? Avem experienţa anului 2008, când Parlamentul a votat majorarea salariilor profesorilor, dar nu s-au aplicat nici măcar acum pe deplin. Guvernul Ponta (PSD) a promis o lege a salarizării unitare care să înlăture inechităţile, dar nu a făcut nimic când a avut toate pârghiile la îndemână. Acum, în prag de alegeri, PSD vine cu o nouă şarlatanie electorală pentru a fura voturile cetăţenilor oneşti din Educaţie şi Sănătate. Iluziile pe care PSD vrea să le vândă prin această lege provoacă în societatea românească două tipuri de discriminare. Pe de o parte, vor fi avantajaţi cei cu salarii mari din Sănătate şi Educaţie, pe de altă parte – legea îi exclude pe ceilalţi bugetari.

Legea PSD e de două ori nedreaptă

Prin modificările propuse, vor creşte substanţial salariile celor care au deja salarii mai mari, în defavoarea celor care sunt la intrarea în sistem, adică exact la cei pe care vrem să-i păstrăm în ţară: farmacişti, asistente, medici, învăţători şi profesori. NU este firesc să avem creştere de peste 50% la cadre de conducere, în condiţiile în care avem probleme cu învăţătorii de la sat! Majorările nu se referă la cei care intră în sistem sau care au salarii mici. Adică, celui care are deja cât de cât i se va da mai mult, iar celui care n-are i se va „scoate ochii” cu o mărire nesemnificativă. Pe de altă parte, dacă vom insista pe doua sectoare (educaţie şi sănătate), vom defavoriza toate celelalte sectoare. Este o chestiune de responsabilitate, de a ne îndrepta către o salarizare unitară şi nu de a devia de la aceasta. Din păcate, PSD exploatează în cel mai cinic mod nemulţumirea unor categorii de bugetari, pe care le amăgeşte cu bună ştiinţă, fără scrupule şi discernământ. Este momentul ca o astfel de politică să înceteze pentru că în acest mod nu vom scoate România la liman.

PNL are soluţia corectă

Pentru aceste motive,  PNL a ales altă cale politică, aceea de a susţine un exerciţiu guvernamental onest!  PNL se împotriveşte unei politici în care minciuna este virtutea cea mai de preţ – principiu tradiţional al PSD. NU vrem să minţim cu bună ştiinţă şi lipsă totală de responsabilitate – cum o face PSD – NU votăm legi care vând iluzii. PNL susţine creşterea salariilor, dar în cadrul Legii salarizării unitare. PNL va prezenta public, în două săptămâni, proiectul Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, la care lucrează de multă vreme.

Preşedinte PNL Hunedoara,

Florin Roman

Leave a Reply

Your email address will not be published.