.Index Actualitate

Concediați fără temei legal

Concediați fără temei legal. Zeci de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au fost concediați în decursul anilor. Numai că măsurile au fost luate fără temei legal. Foștii angajați ai societății s-au adresat instanțelor de judecată, iar de cele mai multe ori au avut câștig de cauză. Astfel, Complexul Energetic Hunedoara a fost nevoit să le plătească foștilor salariați sume importante de bani.

”Parte din deciziile de concediere a unor salariați au fost considerate netemeinice de către instanțele de judecată, societatea fiind astfel obligată să plătească cheltuieli de judecată importante”, arată Ministerul Economiei, acționarul unic al Complexului Energetic Hunedoara.

Poate cea mai răsunătoare concediere de la Complexul Energetic Hunedoara a fost cea a fostului director, Emil Floruț. Acesta a fost numit director pe baza ordonanței corporatiste și concediat de consiliul de administrație (politic) al Complexului Energetic Hunedoara. Fostul director al CEH s-a adresat instanței de judecată și încă așteaptă un verdict în acest caz. În data de 26 iunie judecătorii de la Tribunalul Hunedoara ar putea soluționa cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.