.Index Actualitate Administratie

Consilierii de la Lupeni, şedinţă în Ungaria

benedekfiReprezentanţii oraşului înfrăţit Kecel îi informează pe omologii lor din Lupeni că au câştigat un proiect pe fonduri europene. Astfel, luna viitoare, reprezentanţii administraţiei locale de la Lupeni se vor afla în oraşul Kecel din Ungaria.

 

 

“Vă anunţăm cu multă bucurie că oraşul nostru a câştigat proiectul depus în primăvară şi care are drept obiectiv întâlnirea oraşelor înfrăţite”, spune Haszillo Ferencz, primarul oraşului Kecel din Ungaria.

 

Cei de la Lupeni vor participa şi la o şedinţă de consiliu care va avea loc în oraşul înfrăţit din Ungaria.

 

“Vizita va avea loc în perioada 14-17 august la Kecel unde vom încerca să ţinem o şedinţă comună a celor două consilii locale. Suntem invitaţi şi la ziua strugurilor şi vom vizita un obiectiv construit pe fonduri europene. Noi vom avea şi o expoziţie foto cu locurile reprezentative din Lupeni, palatul Cultural, nedeia Sânzienelor din Straja. Totodată vom merge şi cu nişte interpreţi de muzică populară şi le vom pregăti şi mâncare tradiţională ”, a declarat David Benedekfi,  consilier local Lupeni.

 

De şase ani şi municipiul Lupeni este înfrăţit cu localitatea Kecel din Ungaria. Aici nu au avut loc evenimente numeroase. Municipalitatea de la Lupeni a realizat un masterplan ambiţios. S-au dorit multe investiţii şi realizări menite a schimba cu totul faţa municipiului. O parte dintre aceste au fost implementate, însă altele nu. Dezamăgirea edililor este legată de bani. Deşi au existat nenumărate planuri nu toate au primit finanţare. Municipiul Lupeni mai este înfrăţit şi cu o altă localitate din Austria.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.