Cristian Resmeriță cere lămuriri despre CEH

Două interpelări i-a adresat senatorul Cristian Resmeriță ministrului Energiei despre Complexul Energetic Hunedoara. Senatorul cere lămuriri cu privire la cine sunt cei care au semnat pentru închiderea minelor Lupeni și Lonea din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

“În cursul anului trecut o comisie a luat decizia ca Exploatările Miniere Lupeni și Lonea să fie incluse pe un program de închidere până la finalul anului 2018. Vă rog domnule ministru, să îmi comunicați: care este componența nominală a comisiei care a decis includerea celor două exploatări miniere pe program de închidere; dacă această decizie a fost luată cu acordul sindicatelor existente în cadrul Complexului Energetic Hunedoara; care sunt sindicatele care și-au dat acordul pentru închiderea celor două exploatări miniere până în anul 2016”, arată senatorul Cristian Resmeriță într-una din interpelări.

Resmeriță îi mai solicită ministrului Energiei răspunsuri vizavi de măsurile ce urmează a fi luate pentru salvarea societății.

“Complexul Energetic Hunedoara este cel mai important agent economic din Valea Jiului și din județul Hunedoara, de existența și buna funcționare a acestuia depinde soarta a mii de oameni din întreg județul, dar cu deosebire din Valea Jiului, cea mai afectată de valurile de restructurări și restrângerea activității din minerit, dar și de lipsa investițiilor din această zonă. Având în vedere situația economică deosebit de gravă în care se află Complexul Energetic Hunedoara, vă rog domnule ministru, să îmi spuneți ce strategie ați previzionat pentru salvarea Complexului, pentru păstrarea locurilor de muncă și efectuarea de noi angajări în sectorul minier”, mai arată senatorul.

Ministerul de resort a precizat că analizează posibilitatea acordării unui ajutor de stat tip SIEG Complexului Energetic Hunedoara.

 

Monika BACIU

1 Comment

  1. Ce lamuriri vrea? Stie sigur situatia pentru ca si-a adus contributia cu varf si indesat la terminarea mineritului. Caracter de rahat! Acum se face ca nici usturoi nu a mancat nici gura nu ii miroase. Iese ca paduchele in frunte sa-si spele imaginea. Nici cu Vanish nu-i ies petele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.