Cristian Resmeriță cere noi explicații despre CEH

Senatorul PSD Cristian Resmeriță îi cere ministrului Energiei, Toma Petcu, noi explicații legate de Complexul Energetic Hunedoara. De data aceasta atenția senatorului se îndreaptă către directorul general, Mihael Melczer, și Consiliul de Administrație. Legat de activitatea directorului general al CEH, Resmeriță vrea să afle “care sunt indicatorii de performanță ai conducerii, indicatorii de performanță, în baza cărora se calculează salariile acestora”.

“Care este programul de restructurare și reorganizare, care operează acum în cadrul CEH și care sunt măsurile cu impactul cel mai mare? Ultimele numiri făcute, respectiv cei doi directori general adjunct, directorul economic și respectiv directorul comercial s-au făcut prin concurs? Care au fost criteriile de selecție și componența comisiilor, respectiv care au fost subiectele? Aș dori să îmi puneți la dispoziție fișele posturilor pentru cei nou numiți. Cum preconizați să rezolvați problemele de mediu de la termocentralele Mintia și Paroșeni și din ce surse asigurați cheltuielile ocazionate de aceste proceduri? Care este starea de securitate a minelor? Care este raportul dintre personalul direct productiv șI cel indirect productive? De ce nu se fac angajări pentru echilibrarea situației la fiecare mină? Câte autoturisme deservesc conducerea CEH șI câte sunt “detașate” la București, la dispoziția domnului Bogdan Stănescu șI a altor persoane care deservesc CEH?”, întreabă senatorul Cristian Resmeriță.

Nici Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara nu a scăpat de atenția senatorului Resmeriță.

“Care este structura BVC – 2017 șI ce sume sunt allocate pentru rezolvarea problemelor de mediu, de securitate a muncii, pentru investiții din surse proprii, pentru disponibilizări șI obligațiile din CCM? Care este strategia aprobată de CA pentru ieșirea din impas a CEH? Care este poziția CA față de includerea în programul de închidere a minelor Lupeni și Lonea și cine a aprobat acest program? Care sunt indicatorii/criteriile de remunerare a membrilor CA, care fac parte din Comitetele de mediu și repsectiv pentru strategii? Care este calendarul de acțiuni/ activități al CA în legătură cu “joaca de-a insolvența”?”, mai întreabă Resmeriță.

 

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.