.Index Actualitate Politica

Cristina Prună: ”Debirocratizarea e un lucru pe care oamenii îl vor”

Cristina Prună: ”Debirocratizarea e un lucru pe care oamenii îl vor”. Deputatul USR Cristina Prună susține debirocratizarea instituțiilor publice. USR susține că România e plină de birocrație inutilă. Cei de la USR au vinit cu mai multe proiecte în acest sens. România nu s-a conformat la directivele europene privind debirocratizarea. Astfel, anual firmele și ONG-urile sunt obligate să depună anumite declarații.

”Încă un pas înainte pentru eliminarea declarației de beneficiar real și pentru ONG-uri. Mi-ați scris mulți, după ce am reușit să o eliminăm pentru societăți comerciale, să mă întrebați ce se întâmplă cu ONG-urile. Ei bine, deși în inițiativa noastră legislativă inițială se regăsea și această prevedere, ea a fost eliminată prin amendament. Am redepus o nouă inițiativă care a trecut de Senat. Foarte trist să văd că PNL s-a abținut. Sperăm să iasă și colegii peneliștii din această veche mentalitate până ajunge la votul Camerei Deputaților. Debirocratizarea e un lucru pe care oamenii îl vor și nu mai are rost să plimbăm hârtii la ghișee ca în anii ‘90! Suntem în era digitală. E timpul să înceapă revoluția bunei guvernări!”, a precizat Cristina Prună deputat USR.

Cei de la USR mai spun că de 3 ani au pornit un război împotriva birocrației. Și au reușit să facă multe. Au eliminat declarația de beneficiar real la firme, au eliminat acordul vecinilor și planul cadastral la înființarea unei firme și au eliminat obligația artificială a statului de a introduce un acționar fictiv în a 2-a firmă pe care o faci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.