.Index Actualitate Politica

Cristina Prună îl interpelează pe ministrul Energiei

Cristina Prună îl interpelează pe ministrul Energiei. Cristina Prună, deputat USR, îl interpelează pe ministrul Energiei, Anton Anton, în legătură cu platforma destinată regiunilor carbonifere aflate în tranziție. Valea Jiului a fost inclusă în această platformă la nivel european, însă până acum niciun rezultat concret nu s-a materializat. În acest sens, deputatul USR Cristina Prună vrea să afle ce pași s-au făcut.

“Stimate domnule ministru, Valea Jiului a fost inclusă anul trecut în Platforma Regiunilor Carbonifere în Tranziție pentru a putea beneficia de fonduri europene în scopul dezvoltării economice  durabile a acestei zone”, arată deputatul USR, Cristina Prună.

În acest sens, deputatul adresează ministrului Energiei, următoarele întrebări

  • Care sunt proiectele trimise la Comisia Europeană pentru finanțare în cadrul programului pilot și care sunt următorii pași pentru finanțare?
  • Ați prezentat, ca unul dintre proiectele eligibile pentru fonduri europene în cadrul platforme, crearea unei unități de producție a hidrogenului în Valea Jiului. Ne puteți explica, în detaliu, conceptul acestui proiect și dacă ați făcut o evaluare a investiției necesare?
  • Ați spus că proiectul “Planeta Petrila” este un alt proiect selectat pentru a primi finanțare europeană prin această platform. Îmi puteți oferi mai multe detalii în ce constă proiectul și care sunt pașii următori?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.