.Index Actualitate

Cui îi pasă de 2oo de mineri faţă de problemele reale ale ţării?

miting mineriValea Jiului este văzută ca o pată pe harta României. Mineriadele nu au făcut altceva, în opinia unora, decât să atragă asupra Văii Jiului o pată de ruşine. Întreaga ţară percepe această zonă ca pe una a sălbaticilor.

Minerii din Valea Jiului devin brusc interesanţi pentru oamenii politici. Disponibilizarea ortacilor de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului trezeşte oamenii politici care până acum nu au acordat atenţie zonei. Europarlamentarul Siegfried Mureşan  caută soluţii pentru minerii care urmează a fi disponbilizaţi la societatea care închide minele din Valea Jiului.

 

“225 de mineri din Valea Jiului îşi vor pierde locurile de muncă la 1 iulie. Mă ocup să văd dacă îi putem ajuta dintr-unul din fondurile europene”, spune europarlamentarul pe Facebook.

 

Răspunsurile nu au întâziat să apară. Părerile sunt împărţite, în funcţie de interse.

 

“De cand se folosesc banii europeni in aceste scopuri? alte categorii de salariati nu au ramas fara servici? v-ati ocupat si de ei? cui ii pasa de 2oo de mineri fata de problemele reale ale tarii? toti cetatenii au aceleasi drepturi nu doar minerii”, spune un utilizator al reţelei de socializare.

 

 

“Trecând peste faptul că minerii din Valea Jiului au făcut niște lucruri urâte în București și în România, oare guvernul plin de cinstiți ce păzește, ce păzește cu Valea, cu Oltchimul, cu CFR Marfă, și în general cu România?”, sopune un alt utiliyator.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.