.Index Actualitate Administratie

DA de Valentine’s Day

02-primarie-petrosani-1Cinci cupluri din municipiul Petroşani au ales să îşi unească destinele într-o zi pe care nu o pot uita. Tinerii însurăţei au spus DA în faţa ofiţerului de stare civilă chiar în 14 februarie, de Ziua Sfântului Valentin atunci când toată lumea celebrează dragostea. În tot acest timp, sărbătoarea tradiţional românească, Dragobetele, este omisă de iubăreţi. Poate şi din cauza faptului că anul acesta, Dragobetele pică în timpul Postului Paştelui.

“De Sfanul Valentin la Petrosani s-au oficiat cinci casatorii. Numarul nu este mai mare decat media obisnuita pentru o zi de sambata, dar de sarbatoarea romaneasca de Dragobete la primaria municipiului Petrosani nu s-au depus cereri pentru oficierea unei casatorii”, a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt Primăria Petroşani.

Dragobetele este o sărbătoare de origine dacică celebrată de români pe 24 februarie. Sărbătoarea de Dragobete este considerată în popor echivalentul sărbătorii Valentine’s Day (ziua Sfântului Valentin), sărbătoare a iubirii.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.