Dan Marinescu invitat la Noua Stategie Globală

Un sfârşit de săptămâna activ pentru preşedintele PNL Vulcan, Dan Marinescu care weekend-ul trecut a făcut parte din delegaţia jedeţeană prezentă la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL desfăşurat la Bucureşti pentru desemnarea Alinei Gorghiu ca şi preşedinte unic al PNL alături de preşedintele filialei judeţene Florin Roman, deputatul Bogdan Timpau, Adrian David candidatul PNL Hunedoara la Senat, Oana Franc şi Dorin Gligor candidaţii PNL la Camera Deputaţilor, primarul Petrosaniului Tiberiu Iacob Ridzi cât şi alţii primari PNL din judeţul Hunedoara. Pe lângă acestea organizaţia PNL Vulcan condusă de Dan Marinescu a reuşit săptămâna trecută să finalizeze strângerea de semnături pentru listele de susţinători la parlamentare reuşind să depăşească target-ul impus de judeţ cu aproape 50%. Marinescu a spus că a fost onorat de invitaţia venită din partea preşedintelui Florin Roman, de a face parte din delegaţia judeţeană la CNC, spunându-ne totodată că s-a potrivit cu un alt eveniment la care a avut onoarea să participe şi anume cel mai mare eveniment internaţional desfăşurat în România în acest an 2016, Bucharest Forum 2016, unde s-a discutat Noua Strategie Globală având ocazia să stea la masă şi să discute cu personalităţi recunoscute la nivel internaţional.

“Am fost onorat când am primit invitaţia de a participa la NEW GLOBAL STRATEGY High Level International Event Bucharest Forum  unde au mai participat primul-ministru Dacian Ciolos, ambasadorul SUA la București domnul Hâns Klemm, vicepreședintele Comisiei Europene pe afaceri externe, Federica Mogherini, ministrul Energiei Victor Grigorescu, ministrul MAE Lazăr Comanescu, reprezentanți MAPN cât și înalţi demnitari NATO și UE. S-a vorbit despre nou strategie globală cât și despre România în contextul UE-NATO și planul de apărare în această privința a poziției geopolitice. În contextul Noii Ordini Mondiale care se întâmplă deşi nu ne dăm seama este absolut necesară stabilirea unei noi strategii globale atât la nivel comercial cât şi military ţinând cont mai ales de ultimile evenimente petrecute la nivel mondial şi mai ales în zona Marii Negre. Nu vă pot spune prea multe despre ceea ce s-a discutat acolo până nu se întocmeşte un material oficial asumat însă  pot să vă spun că România este un partener loial NATO şi UE şi se bucura de o susţinere necondiţionată din partea aliaţilor. ” a declarat Dan Marinescu preşedintele PNL Vulcan care a fost desemnat de judeţ şi preşedintele Comisiei pentru Politici Externe.

Este de remarcat faptul că la începutul acestui an Dan Marinescu a reprezentat România la Bucharest Model NATO Conference 2016, un test peste care Marinescu a trecut cu brio obţinând şi o diplomă specială.

Faptul că un tânăr din Valea Jiului este invitat şi participa la asemenea evenimente arata suportul şi aprecierile de care acesta se bucură la nivel înalt fiind o ocazie prin care cu ajutorul său se pot deschide unele uşi pentru Valea Jiului, tocmai Marinescu spunând că vrea să facă Valea Jiului cât mai cunoscută vrând să arate potenţialul de dezvoltare al Văii Jiului atât pe plan naţional cât şi internaţional.

“Am de gând să ţin o conferinţă pe politici externe, afaceri  şi relaţii internaţional în Valea Jiului. O conferinţă la care să invit mai mulţi reprezentanţi de la diferite ambasade în România cât şi reprezentanţi ai MAE tocmai pentru a le prezenta oportunităţile şi potenţialul de dezvoltare a Văii Jiului. Valea Jiului este locul unde m-am născut şi am crescut iar acum se afla într-o situaţie dificilă atât din punct de vedere al depopulării acesteia din lipsa locurilor de muncă cât şi de nepăsarea autorităţilor locale de a face ceva în această directive, iar eu încerc să fac cât pot la nivelul meu pentru a încerca o alternativă dar pentru asta este nevoie de unitate şi voinţa indiferent de culoarea politică pentru că este o zonă superbă, zona în care trăim cu toţii. ” a încheiat Dan Marinescu.

Să nu uităm că tot el este primul care în acest an a iniţiat la Vulcan o Conferinţă pentru Dezvoltarea Durabilă Urbana prin care a atras atenţia autorităţilor locale din Valea Jiului că a venit momentul mai mult ca niciodată pentru unitate în diversitate şi toţi să se unească în jurul Universităţii Petroşani pentru a găsi o soluţie din această criză cu care se confrunta zona. Conferinţa care a fost urmată şi de altele în acest sens pornind de la ideea lui Marinescu, autorităţile ajungând astăzi la discuţii cu vicepremierul Borc pentru stabiirea unui program special de salvare al Văii Jiului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.