Darius Câmpean: “Cerem o direcție clară la care să pună umărul toată lumea”

Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara se întrunește, mâine, la București. Sindicatul Muntele va fi reprezentat de președintele Darius Câmpean. Acesta solicită Consiliului de Administrație, dar și conducerii societății o direcție de acțiune clară și unitară.

“Ceea ce așteptăm noi, Sindicatul Muntele de la Consiliul de Administrație este  stabilirea unei direcții clară la care să pună umărul toată lumea. Trebuie să stabilim rapid direcția șI să găsim o soluție pentru Complexul Energetic Hunedoara. Orice zi care trece e o zi pierdută, iar noi nu mai avem timp de pierdut”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Potrivit lui Darius Câmpean, deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce privește strategia pentru Complexul Energetic Hunedoara.

“Nu s-a găsit o direcție la care să adere toată lumea. Directorul general spune că nu este posibilă închiderea unor bucățI a unităților miniere. DAcă nu vom reușI să găsim o soluție unitară, se va reveni la planul inițial, adică accesarea ajutorului de stat pentru închiderea minei Lupeni. Deocamdată nu e toată lumea pe aceeeașI direcție. Va trebui să găsim o soluție, la care să facem toții compromisuri. Scopul comun este la urma urmei asigurarea activității Complexului Energetic Hunedoara”, a mai subliniat sursa citată.

Directorul general al CEH, Mihael Melczer, declara săptămâna trecută că este dificilă închiderea părților neviabile din cadrul unităților miniere șI că el îșI menține viziunea de a închide doar mina Lupeni, iar mina Lonea să îșI continue activitatea. CEH se confruntă cu o scădere a veniturilor, date fiind condițiile meteo. Cererea de energie a scăzut, iar majoritatea energiei de pe piață este produsă de hidro.

“Prețul la energie e scăzut, sunt problemele de mediu care devin din ce în ce mai acute. Trebuie găsite soluții urgente șI trebuie avut în vedere șI asigurarea stocurilor de cărbune pentru sezonul de iarnă”, a mai spus președintele Sindicatului Muntele.

Consiliul de Administrație al CEH se întrunește la București pentru a discuta despre strategia pentru societate.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.