.Index Actualitate Administratie

Datorii de milioane Sentinţe de evacuare în aşteptare

02-primarie-petrosani-1Zeci de sentinţe definitive pentru evacuarea chiriaşilor statului. 620 de locuinţe se află în proprietatea statului la Petroşani.  Toate acestea sunt ocupate, însă nu pentru toate sunt achitate şi dările. Edilii locali încearcă să recupereze datoriile şi au acţionat în judecată chiriaşii.

 

“Municipiul Petroşani are un fond locativ de 620 de locuinţe, iar pentru un număr de 145 de chiriaşi au fost trimise dosarele în instanţă. Este vorba de dosarele depuse de Serviociul de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului Petroşani în cursul acestui an”, a declarat Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani.

 

Valoarea chiriilor este una modică, ce nu depăşeşte suma de 150 de lei. Nici în aceste condiţii, chiriaşii nu reuşesc să fie la zi cu plata datoriilor.

 

“În momentul de faţă valoarea datoriilor se ridică la suma de 1,3 milioane de lei. Pentru 67 de chiriaşi a fost dată o sentinţă definitivă pentru evacuare, iar acest proces are un termen de trei ani”, a mai subliniat sursa citată.

La Petroşani, peste 400 de persoane au depus cereri la primărie pentru abeneficia de o locuinţă din fondul locativ. Situaţia este cu atât mai dramatică cucât pe lista de priorităţi sunt depuse cereri încă din anul 2001, iar pentru acestepersoane nu exista soluţii în momentul de fată. Cei din administraţia locală de laPetroşani recunosc faptul că situaţia este delicată în ceea ce priveşte casele, însă,spera ca Guvernul va veni în ajutorul lor. Printre aceste persoane care solicita olocuinţă din fondul locativ se număra medici şi asistente de la Spitalul deUrgenţă din Petroşani.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.