Delegaţia FMI nu a discutat cu oficialii Complexului Energetic Hunedoara. Discuţiile au reiterat importanţa deosebită a recuperării întârzierilor în materie de reforme structurale, în special în privinţa eficienței întreprinderilor de stat, o atenție deosebită fiind acordată sectoarelor energiei şi transporturilor. Potrivit evaluărilor actuale, absenţa reformelor structurale ar deveni, pe termen mediu şi lung, un obstacol major în calea performanţei economice.
“Nu ne-a chemat nimeni şi în condiţiile astea nu puteam merge noi să le batem la uşă să vorbească cu noi”, a declarat Emil Floruţ, directorul general al CEH.
În cadrul vizitei din cursul acestui an, experţii FMI şi CE au insistat pentru găsirea unei soluţii de lichidare a CEH, în condiţiile în care există cereri instanţă din partea Companiei de intrare în insolvenţă. Atât fostul ministru delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, cât şi actualul ministru, Andrei Gerea, au recunoscut situaţia aproape fără ieşire în care se află Energetica Hunedoara din punct de vedere financiar şi nevoia acută de eficientizare.
Monika BACIU