.Index Actualitate

Deva va avea ieşire la autostradă

Deva va avea ieşire la autostradă ca urmare a demersurilor făcute de conducerea PNL Hunedoara pe lângă factorii responsabili din guvernul condus de Dacian Cioloş.

„ Se discută cu reprezentanţii CNADNR în vederea proiectării şi execuţiei unui nod de autostradă între Simeria şi intrarea în Deva. CNADNR a comandat studiul de fezabilitate pentru alte noduri rutiere şi am solicitat în acest sens includerea în studiu şi a acestui nod rutier pentru asigurarea interconectivităţii principalelor căi rutiere înspre şi dinspre Deva, spre autostradă. Realizarea unui nod suplimentar, între Simeria și Șoimuș, cu deschidere directă înspre Deva,  asigură un management corect al traficului rutier şi o şansă mare pentru dezvoltarea economică a întregii zone. Printre alte avantaje, asta poate înseamna creşterea atractivităţii pentru investitori ” .

Conform unei decizii CNADNR, actualul nod  rutier de la Șoimuș va fi reproiectat şi finalizat odată cu darea în folosință a sectorului Ilia – Șoimuș. Acesta va asigura legătura cu partea de vest a municipiului Deva și cu DN 76, Deva – Oradea. Suplimentar, CNADNR va include în studiul de fezabilitate un alt nod rutier  pe tronsonul Șoimuș – Simeria care să lege direct reţeaua rutieră a municipiului Deva şi  Autostrada A1.

Oana Frânc,

Purtător de cuvânt al PNL Hunedoara

Leave a Reply

Your email address will not be published.