.Index Actualitate

Discuții pentru prelungirea activității minelor Lupeni și Lonea?

Discuții pentru prelungirea activității minelor Lupeni și Lonea? Informațiile arată că închiderea minelor Lupeni și Lonea nu este bătută în cuie. Încă există posibilitatea ca decizia Comisiei Europene să poată fi întoarsă în favoarea continuării activității și după finalul anului 2018. Sindicaliștii de la Sindicatul Muntele reacționează după ce secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, a declarat că din cele Valea Jiului va mai rămâne cu două unități miniere.

“În ceea ce privește poziția domnului secretar de stat, Doru Vișan, care este un om plecat din Valea Jiului cu o activitate îndelungată pe diferite funcții, inclusiv de director la nivelul termocentralei Paroșeni, Sindicatul Muntele consideră că dânsul s-a pripit puțin când a afirmat că din 2019 vor funcționa doar două mine. Este o afirmație pripită și pe lângă alte aspecte pe care nu le comentăm deocamdată, și prin faptul că prelungirea funcționării cu producție a minei Lupeni și Lonea și după 2018 se IMPUNE având în vedere lipsa necesarului de cărbune care se prefigurează în momentul opririi producției de la cele două exploatări”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

În eventualitatea în care Comisia Europeană acceptă retragerea celor două unități miniere din programul de închidere, CEH ar trebui să returneze banii primiți ca ajutor de stat. Anul acesta expiră regulamentul 787, act în baza căruia să realizează închiderea minelor.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.