DNA descalecă din nou la CEH?

ceh12DNA la CEH. Complexul Energetic Hunedoara a fost căpuşat în cei trei ani de funcţionare. Totul s-a întâmplat sub atenta supraveghere a acţionarului majoritar, şi anume cu ajutorul statului român care a vegheat la subminarea companiei fără a interveni în vreun fel. Acum, când bat clopotele de înmormânare, reprezentanţii Consiliului de Administraţie spun că Direcţia Naţională Anticorupţie va face lumină.

 

“Aşteptaţi comunicarea de la DNA. Că va fi pe patru sau şase dosare, dar va fi”, a declarat Aurelian Ghimpău, preşedintele CA al CEH.

 

În urmă cu aproape o lună de zile, procurorii DNA au descălecat la COmplexul Energetic Hunedoara de unde au ridicat cutii întregi cu documente. Procurorii DNA au ridicat documentele aproape de Consiliul de Administraţie şi AGA în perioada 2011-2014, referitoare la improturile de cărbune energetic, contractele de mandat ale directorilor generali Costel Alic, Daniel Andronache şi Aurel Niculescu, precum şi documentele referitoare la atribuţiile acestora. De precizat că ANAF a precizat recent că entitatea energetică a  încheiat mai multe contracte de import cărbune, dar nu întreaga cantitate contractată ar fi ajuns la Mintia. În plus, există şi informaţii conform cărora huila, achiziţionată la preţuri superioare celei din Valea Jiului, nu ar fi avut puterea calorifica specificata in contract. Surse apropiate anchetei vorbesc şi despre faptul că, din acest motiov, procurorii DNA au percheziţionat  şi sediul societăţii comerciale Vitol, cu care CEH are contract pentru cărbunele din import, precum si locuinţa patronului acesteia Victor Paicu

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.