.Index Actualitate Administratie

Doi ani pentru refacerea drumului spre Transalpina  

inundatiiDoi ani vor dura lucrările de refacere a drumului spre Obârşia Lotrului. Drumul dintre Petroşani şi Voineasa rămâne închis, asta după ce anul trecut apa a spălat terasamentul de sub asfalt. Infrastructura drumului naţional 7 A este nesigură, după ce apa râului Jieţ a săpat adânc pe sub terasament şi a trecut dincolo de jumătatea axului drumului. Conform informaţiilor de la CNADNR, perioada de desfăşurare a lucrărilor de consolidare şi amenajare a drumului se desfăşoară în perioada 19 mai 2015 – 19 mai 2017.

 

Porţiunea în cauză se întinde pe o lungime de 20 de metri, însă în zonă mai sunt două tronsoane de drum unde râul Jieţ a săpat din mal şi a ajuns până la marginea asfaltului, debitul mare al cursului de apă fiind determinat de ploile torenţiale care au căzut în vara anului trecut.

 

Firma constructoare are la dispoziţie doi ani pentru a finaliza lucrările la drumul care a fost afectat anul trecut de inundaţii. Lucrările se vor derula pe ruta Jieţ – limită cu judeţul Vâlcea.  Drumul face legătura cu județul Vâlcea, ori cu Transalpina, iar din cauza stadiului avansat de degradare, este practicabil doar vara și iarna, cei care se încumetă pot merge doar cu mașini 4×4. reabilitarea drumului cuprinde și porțiunea spre Petroșani, care stă acum să se prăbușească, dar și tronsonul ce duce spre stațiunea de schi Transalpina, prin Cheile Jiețului.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.