.Index Actualitate

Doi cu sapa, trei cu mapa O conductă “buclucaşă”, niciun proprietar

IMAG0168Un an jumătate şi pagube de ordinul a zecilor de mii de lei. Un bărbat de pe strada Crividia din municipiul Vulcan se confruntă cu o problemă ce trenează de mai bine de un an de zile şi i-a provocat pagube de aproape 100.000 de lei. Mai exact, în faţa casei, sub asfalt, la 3,5 metri s-a fisurat una dintre cele patru conducte. Avaria i-a inundat beciul casei, iar experţii au stabilit valoarea daunelor la suma de 97.000 de lei.

 

Conductele nimănui

 

În cursul dimineţii de sâmbătă, o armată de muncitori s-a deplasat la gospodăria omului pentru a identifica a cui este conducta. „Doi cu sapa, trei cu mapa” au forat la adâncimea conductelor, însă nu a fost descoperit cine este proprietarul ţevii buclucaşe.

 

“Problema este aceea ca sub aceasta strada sunt patru tevi de apa principale care alimenteaza orasul, Preparatia Coroiesti si mina Vulcan. A IV a la fel afost Sparta undeva mai jos si de acolo au oprit coloana si nu mai sunt probleme dar s-a spart aici si am sesizat administratorul soselei, primaria Vulcan, proprietarul strazii, Consiliul Judetean Hunedoara, toate unitatile, mina, preparatie si ApaServ. Fiecare imi spune ca nu este teava lor cea Sparta. Am inscrisuri fiecare cu numar de inregistrare cu tot ceea ce trebuie. Am scris si la avocatul poporului si primaria printre altele motiveaza ca de aici din deal ar fi un izvor si acela ar fi culpa, sau ca paraul din spatele casei este mai sus decat casa si de aceea se inunda. Dupa cum se poate vedea nu este niciunul dintre acestea motivul. Teava este Sparta de aproape un an si jumatate si de abia astazi am reusit sa ii conving pe toti sa vina si sa vedem despre ce este vorba”, a declarat Vasile Birtolom, păgubit.IMAG0172

 

Omul spune că tot beciul i-a fost inundat cu apa care a curs non-stop în perioada aceasta de peste un an de zile. A fost chemat un expert care a evaluat pagubele la suma de 97.000 de lei.

 

“Este plin cu apa din cauza acestei sparturi. Au fost comisii cu reprezentantii institutilor care au o legatura cu aceste tevi si toti spun ca nu este a lor. Astazi se va demonstra, cine si cata paguba mi-au produs intr-un an si jumatate. Am contactat o firma specializata in hidroizolatii sa poata sa imi dea si o garantie pe lucrare si au facut un deviz care ma costa 97.003 lei. Chiar si daca as vinde casa nu cred ca as primi atatia bani pe ea sa pot face lucrarile. Cineva trebuie sa plateasca. Aici au curs intr-un an vagoane de apa, zilnic sunt zeci de mii de litri”, a mai spus păgubitul.

 

IMAG0177După ce au fost excavate metri cubi întregi de pământ şi s-a ajuns la conductă, nimeni nu şi-a adjudecat-o. Singura concluzie a fost însă că aceasta nu aparţine celor de la ApaServ Valea Jiului, astfel că au mai rămas doi potenţiali proprietari, şi anume Preparaţia Vulcan şi Mina Vulcan. Pentru că nu s-a găsit proprietarul de drept, bărbatul va acţiona în instanţă Complexul Energetic Hunedoara în vederea recuperării pagubei.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.