.Index Actualitate

Drepturile femeii şi Creangă, la bibliotecă

cladireCine a fost Creangă şi ce opere a scris acesta, vor afla mai mulţi preşcolari care vor veni astăzi la bibliotecă.

Mai mulţi elevi ai grădiniţei PP3, structura PP2 au organizat un eveniment dedicat femeii. Acţiunea va avea loc luni, iar activităţile vor fi diferite.

 

“Luni la ora 11.00 va avea loc un spectacol organizat de Gradinita PP3 structura a PP2. copii au pregatit un spectacol impreuna cu doamna educatoare Grigor. Spectacolul este organizat de Ziua Mamei, de Ziua Drepturilor Femeii. Ziua Mamei nu este acum ci in a doua duminica din luna mai. Vor avea scenete, vor avea poezii dedicate femeii iar noi vom avea o prezentare in power point cu viata lui Creanga pentru ca in data de 1 martie ar fi trebuit sa sarbatorim in fiecare an desi nu este nici centenar, sunt 178 de ani de la nastere. Vom pregati un spectacol si nu il vom prezenta pe Radu Tudoran sau pe Calinescu pentru ca ei sunt foarte mici. Ne-am hotarat sa facem si un raft thematic cu povestile lui Creanga, sa le povestim despre Creanga si sa le aratam imagini”, a declarat Delia Grosu, director Biblioteca Municipală Petroşani.

Tot în cadrul activităţilor de luni, cei mici vcor afla cine a fopst Ion Creangă şi cum a înfrumuseţat acesta copilăria unor generaţii întregi.

„Generatiile trecute le-au stiut pentru ca doamna Grigor a mai venit cu un grup de copii acum cativa ani si ne-au prezentat Fata babei si a mosneagului cand au avut ei un teatru si sigur stiu multe dar le mai improspatam memoria”, a mai precizat sursa citată.

Astfel, toţi cei care doresc să participe la acţiunile organizate de cei mici pot veni luni, 9 martie, la biblioteca municipală din Petroşani.

MONIKA BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.