Drumuri blocate pentru apărarea drepturilor

11805782_478181042352962_363929220_nAngajaţii Complexului Energetic Hunedoara se văd nevoiţi să iasă în stradă pentru ca vocile lor să fie auzite. Incertitudinea cu care se confruntă societatea face ca oamenii să fie puşi în postura de a rămâne fără 20 de procente din salariu, asta dacă contractul colectiv de muncă nu este prelungit.

 

Au ieşit în stradă pentru drepturile lor. Este vorba de angajaţii Termocentralei Mintia care în cursul zilei de ieri au decis întreruperea activităţii pe fondul nemulţumirilor contractului colectiv de muncă. Oamenii cer ca acesta să fir prelungit printr-un act adiţional, pentru că altfel vor pierde din drepturi.

 

“În timp ce administraţia CEH este plătită cu salarii care ar trebui să fie  justificate prin performanţă, negocierile CCM urmăresc reduceri salariale importante. Undeva la 20% ar urma să piardă un angajat dacă CCM-ul nu va fi prelungit printr-un act adiţional. Consider că ar trebui să găsească soluţii şi pentru salariaţi având în vedere că ei (cei din administraţie-n.r.) încasează peste 8000 de lei lunar”, a declarat pentru Cronica Văii Jiului, Cristian Iştoc, vicepreşedintele Sindicatului Muntele.

 

După câteva ore de protest a intervenit Jandarmeria, iar abia apoi oamenii au reuşit să facă un act cu revendicările lor.

 

“Facem un act oficial pentru că a intervenit Jandarmeria că am blocat trecerea de pietoni. Conducerea Complexului nu a vrut să vorbească cu noi până nu au intervenit jandarmii. Acum vom trimite o listă cu revendicările noastre. Singurul punct de pe această listă este prelungirea actualului contract colectiv de muncă printr-un act adiţional”, a mai precizat sursa citată.

 

 

Aproximativ 250 de salariați ai termocentralei Mintia au protestat spontan joi dimineața în fața sediului întreprinderii, nemulțumiți de stadiul negocierilor privind noul contract colectiv de muncă. Administraţia CEH a anunţat partenerii de dialog social că nu are fonduri pentru a menţine toate drepturile angajaţilor prevăzute în actualul CCM.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.