.Index Actualitate

Emilia Slavu și Eduard Raul Kontos, calificați la etapa națională a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2020

Emilia Slavu și Eduard Raul Kontos, calificați la etapa națională a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2020. Doi elevi din Petroșani s-au calificat la etapa națională a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2020. La nivel național sunt 38 de finaliști, iar doi dintre aceștia sunt din Petroșani. La nivelul județului, doar cei doi elevi din Petroșani s-au calificat la etapa națională a prestigiosului concurs.

Este vorba de Emilia Slavu, elevă a Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani și Eduard Raul Kontos, elev al Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani.

În România competiția este organizată de Certipro Education, Microsoft România și Fundația EOS – Educating for an Open Society. Astfel, în perioada 15 Septembrie 2019 – 15 iunie 2020, candidații care s-au înscris la acest prestigios campionat au susținut examenele locale de calificare prin promovarea unui examen Microsoft Office Specialist la alegere din cele 3 secțiuni, și anume Microsoft Office Specialist WORD 2016, Microsoft Office Specialist EXCEL 2016, Microsoft Office Specialist POWERPOINT 2016.

Emilia Savu a participat la competiția Microsoft Office Specialist EXCEL 2016, iar Eduard Raul Kontos la competiția Microsoft Office Specialist POWERPOINT 2016.

Din cauza restricțiilor impuse de COVID-19, închidere școlilor, distanțare socială, organizatorii au gestionat examinarea elevilor înscriși în competiție folosind sistemul Exams from Home dezvoltat de Certiport în acest scop.

”Ca urmare a verificării examenelor și punctajelor obținute de candidații înscriși în această competiție, cei mai buni candidați au fost validați și selectați să participe la etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – ediția 2020 care va avea loc la București în data de 9 octombrie 2020 la sediul Microsoft România din Piața Presei Libere nr. 3-5, Clădirea City Gate, Turnul de Sud, Sector 1, București (dacă situația COVID-19 de la acel moment va permite derularea evenimentelor față-în-față în siguranță)”, arată certipro.ro.

Candidații care vor obține cel mai bun punctaj la categoria Word 2016, Excel 2016 și Powerpoint 2016 la finala națională de la București vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist care va avea loc în iulie 2021 la Orlando, Florida, Statele Unite ale Americii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.