.Index Actualitate Administratie

Evenimente culturale pentru lupeneni

Valea Jiului devine din ce în ce mai atractivă din punct de vedere cultural. Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul cu mare intenstitate culturală. Municipiul Lupeni a găzduit un eveniment de mare amploare, astfel că localitatea ridică standardele culturale în Valea Jiului.

Lupeni – Zilele culturii maghiare au umplut sala palatului

La sfârşitul săptămânii trecute, la Lupeni comunitatea maghiară a fost în sărbătoare. Au avut loc zilele culturale maghiare. Apogeul evenimentului l-a reprezentat concertul de operă susţinut de Interpreta de operã si actritã la Opera din Budapesta, Benedekffy Katalin. Sala palatului cultural a fost neîncăpătoare pentru însetaţii de cultură. Sala a rezonat cu artiştii, iar la final, aceştia au fost aplaudaţi la scenă deschisă.

“Mă bucur că prin acest eveniment reuşim să ridicăm ştacheta în ceea ce priveşte viaţa culturală din municipiul Lupeni, dar şi din Valea Jiului. Prin aceste evenimente demonstrăm că există cultură şi la Lupeni, trebuie doar să o valorificăm. Oamenii sunt însetaţi de cultură, iar aceste evenimente ne motivează să continuăm şirul acestor acţiuni care au ca scop principal socializarea, dar şi oferirea unor momente de relaxare cetăţenilor. Mă bucur că am reuşit să contribuim la organizarea acestui eveniment deosebit de important pentru comunitatea maghiară din Lupeni, mai ales având în vedere faptul că aici sunt cei mai mulţi etnici maghiari din Valea Jiului”, a declarat Cristian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

La eveniment au luat parte şi diplomaţi maghiari.

“Au participat consilierii din localitatea infratita cu Lupeniul, primarul localitatii Kecel, domnul Haszillo Ferencz si reprezentantul Ambasadei Ungariei la Bucuresti, domnul consilier diplomatic Ferenc Bogar”, scrie consilierul local, Cristian Roşu, pe pagina sa de socializare.

Municipalitatea de la Lupeni a alocat suma de 20.000 de lei pentru organizarea acţiunilor din cadrul Zilelor culturii Maghiare. În cadrul aceluiaşi eveniment a fost organizat un concert de orgă la Petroşani. Sâmbãtã, la biserica catolicã din Petrosani a aut loc concertul de orgã.

Leave a Reply

Your email address will not be published.