.Index Actualitate Administratie

Excursii pentru persoanele defavorizate din Lupeni

Excursii pentru persoanele defavorizate din Lupeni. Municipalitatea de la Lupeni implementează un proiect cu finanțare europeană dedicat persoanelor din categoriile vulnerabile. Una din componente este cea a taberelor. Municipalitatea de la Lupeni a scos la licitație un contract de 330.000 lei care prevede servicii de organizare excursii, tabere și de bune practici la nivel european în cadrul Proiectului ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”.

Se vor achiziționa servicii de organizare excursii, tabere și de bune practici la nivel european, după cum urmează, Excursii deo zi pentru 80 copii x 6 excursii ( 480 copii și 10 cadre didactice pentru fiecare excursie), Tabere de 5 zile pentru 80 copii x 3 tabere (240 copii și 10 cadre didactice pentru fiecare tabără), tabere de 5 zile pentru 10 voluntari tineri x 2 tabere (20 de voluntari tineri și 2 însoțitori pentru fiecare tabără) , excursii de 5 zile pentru documentare la Bruxelles și Haga pentru 10 persoane x 2 excursii (20 persoane și 3 însoțitori pentru fiecare excursie).

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totala de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezinta valoarea cofinantarii Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 si se va finaliza in 24 ianuarie 2021 si se deruleaza in parteneriat cu Asociatia Umanitara Casa de Copii si Liceul Teoretic “Mircea Eliade”din Lupeni si cu EuroJobs SRL si Asociatia CROFMPS din Petrosani, in doua cartiere din muncipiul Lupeni: Viitorului –zona ”Cioara Alba” si Tineretului.

Obiectivul general al proiectului este Reducerea numarului de comunitati marginalizate în care exista populatie apartinând minoritatii roma aflate în risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate, de care vor beneficia in total un numar de 960 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.