Bazinul şcolar de la Petroşani, produce pierderi administratorilor. Întreţinerea bazinului didactic a costat în anul 2015 peste 200 de mii de lei, iar încasările au fost de puţin peste 160 de mii de lei. În tot acest timp, importantă este satisfacţia celor care vin la acest centru de relaxare.
“În ceea ce priveşte Bazinul de înot didactic Petroşani, în anul 2015 s-au cheltuit 205.233,82 lei din bugetul local pe materiale, servicii şi facturi utilităţi şi s-au încasat venituri proprii în sumă de 161.646,01 lei din bilete, abonamente şi chirie de la instructorii de înot. De asemenea s-au organizat concursuri de înot, s-a pus la dispoziţia celor cu dizabilităţi medicale bazinul, s-a organizat aniversarea de 1 an de la deschiderea oficială a bazinului de înot, s-au înmânat concurenţilor diplome şi dulciuri. Angajaţii bazinului de înot şi-au adus contribuţia printr-o muncă colectivă la menţinerea spaţiilor verzi din jurul bazinului, la întreţinerea curăţeniei parcării bazinului şi de asemenea s-a făcut prin mass-media şi şcoli publicitate pentru atragerea clienţilor la bazin”, se arată în raportul Primăriei Petroşani.
Pentru a încuraja accesul pensionarilor la bazin, municipalitatea a luat decizia de a reduce preţul biletului de intrare. Astfel pensionarii vor plăti pentru o şedinţă 10 lei, faţă de 14 lei cum era pân în prezent. Pensionarii vor putea însă beneficia de reducerile de tarif doar în intervalul orar 9-15. bazinul didactic de la Petroşani a fost dat în folosinţă în anul 2014. Pentru realizarea acestui proiect a cărui valoare este, potrivit devizelor în baza căruia deja au fost efectuate decontările către constructori, de 3,739 milioane de lei, administraţia locală de la Petroşani a contribuit cu suma de 329.254 lei punând de asemenea, la dispoziţie, în mod gratuit, terenul pentru amplasarea construcţiei.
Monika BACIU