.Index Actualitate

Fabius Kiszely – înalt funcționar public

Fabius Kiszely – înalt funcționar public. Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a devenit absolvent al programului  de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici. Institutul Național de Administrație (I.N.A.) a organizat festivitatea de decernare a certificatelor de absolvire pentru participanții la Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, anul 2018.

„O guvernare bună se poate face de la distanță, dar o administrație bună se face la nivel local. Mai mult decât o profesie, funcția de Prefect îl plasează pe cel care o ocupă în poziția cea mai înaltă în teritoriu, ca reprezentant al Guvernului. Pentru a face față exigențelor și provocărilor pe care le presupune exercitarea funcției – și fiecare dintre dumneavoastră știe care sunt realitățile socio-economice ale momentului – corpul prefecților și subprefecților trebuie să fie format din oameni care demonstrează seriozitate, altruism, competență, echilibru, viziune, integritate și loialitate neîntreruptă față de statul pe care îl reprezintă, care să stăpânească perfect funcționarea administrației, care să știe cum să interacționeze cu mass-media, astfel încât să transmită cât mai clar mesajele pe care le dorește, care să fie imparțial și obiectiv. […] Să ne imaginăm statul ca fiind un mecanism gigantic, pus în mișcare de mii de rotițe reglate de forța legii – depinde doar de noi să îl facem eficient și performant”, a spus în discursul său, Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București și a reunit reprezentanți ai conducerii Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Afacerilor Interne, Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, ai mediului universitar, absolvenți și formatori. Vasile-Daniel Suciu, Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Pavel Năstase, președintele Institutului Național de Administrație, au înmânat certificatele de participare. Programul a fost absolvit de 97 persoane, dintre care 5 deputați, un ministru, 2 vicepreședinți de consilii județene, 16 prefecți, 6 subprefecți, 4 secretari de stat, 2 subsecretari de stat, un viceprimar, 7 secretari generali, 9 secretari generali adjuncți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.