.Index Actualitate

Falimentul societății de termoficare din Petroșani a fost amânat

Falimentul societății de termoficare din Petroșani a fost amânat. Dosarul în care s-a solicitat falimentul societății de termoficare din Petroșani a fost amânat. Săptămâna viitoare, judecătorii ar putea decide soarta SC Termoficare SA. Termenul a fost fixat pentru data de 20 septembrie. Termocentrala Paroșeni a fost unul dintre creditorii care a solicitat instanței declararea falimentului societății de termoficare.

“Societatea a înregistrat la 31.12.2017 piederi aferente exercițiului încheiat în sumă de 2.631.020 lei și pierderi din anii precendeți în sumă de 63.373.035 lei în total pierdere cumulată în valoare absolută de 66.004.055 lei. Aceste pierderi provin din activitatea de exploatare”, arată raportul societății de termoficare

Oficialii societății de termoficare arată și care sunt motivele care au dus la acumularea pierderilor de ordin financiar.

“Starea termică necorespunzătoare a rețelelor de distribuție de la punctele termoce până la blocurile de locuințe, care au o vechime de peste 40 de ani, care prezintă un grad avansat de uzură fizică, generând o pierdere ridicată prin radiație șI implicit intervenții la acestea datorate spărturilor frecvente care apar în timpul exploatării. (…) Furturi în perioada de iarnă de agent termic din instalațiile de încălzire”, mai arată raportul.

Societatea de termoficare din Petroșani are datorii de peste 60 de milioane de lei către Complexul Energetic Hunedoara. Din cele 60.979.993 lei, societatea datorează suma de 37.737.013 pentru agentul termic livrat de către CEH, iar alte 23.242.980 sunt penalitățile aplicate.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.