Florin Roman: “Valea are ce merită. A votat întotdeauna foarte mult culoarea roşie”

Florin Roman, preşedintele interimar al PNL Hunedoara, este de părere că Valea Jiului are ceea ce merită, “a votat întotdeauna foarte mult culoarea roşie”. Valea Jiului şi-a pecetluit soarta. Cetăţenii cu drept de vot din această zonă mono-industrială au votat mereu cu PSD. În Valea Jiului se află unul dintre cele mai puternice fiefuri PSD. Mai mult, preşedintele interimar al PNL subliniază că Valea Jiului se apropie de nivelul (de jos) al judeţului Teleorman.

“Depinde cum ne mişcăm, depinde cum le spunem oamenilor: să stea în continuare cu ajutoare de stat şi este în regulă sau să ne apucăm să ne dezvoltăm”, a declarat Florin Roman, preşedintele interimar al PNL Hunedoara.

Preşedintele interimar al PNL Hunedoara oferă ca exemplu de dezvoltare judeţele Alba, Arad şi Timiş, toate sub conducere liberală. Acesta a ţinut să le transmită şi un mesaj cetăţenilor din Valea Jiului.

“Ţin foarte mult la colegi din Valea Jiului, însă chiar dacă o să deranjez, spun că poate Valea are ce merită. A votat întotdeauna foarte mult culoarea roşie şi atât de bine a fost administrată această Vale, încât am ajuns unde am ajuns. Dumneavoastră, cei de aici vă hotărâţi viitorul. Vreţi să încercăm o administraţie mai bună. noi am arătat la Alba că ştim să atragem fonduri europene, colegul Robu de la Timişoara a ştiut să administreze Timişoara, Falcă la Arad acelaşi lucru. Dumneavoastră în 11 decembrie va trebui să luaţi o decizie simplă: va trebui să mergeţi în continuare aşa, îmi pare rău, dacă asta hotărâţi vă respectăm voinţa, mergeţi cu cine vreţi dumneavoastră, dar vă apropiaţi de Teleormanul lui Dragnea. Dacă vreţi să încercăm şi altceva şi să puneţi la muncă oamenii care vor să lucreze pentru dumneavoastră, atunci e simplu”,  a mai spus sursa citată.

Pentru ca Valea Jiului să se dezvolte este nevoie de politici guvernamentale. Doar Guvernul mai poate ajuta zona să se dezvolte din punct de vedere economic.

“E nevoie de politici guvernamentale şi dacă Guvernul vrea, cu adevărat să facă ceva pentru Vale Jiului, va trebui ca aceste condiţii minimale să le susţină (alocarea veniturilor de completare pentru disponibilizaţi până în 2020). E important ca toţi oamenii politici să înţeleagă că Valea Jiului are nevoie de un pact naţional, de un pact politic semnat de către toate partidele, pentru că problema Văii Jiului nu este doar o problemă a judeţului Hunedoara, Valea Jiului este o problemă a Guvernului României şi fără măsuri concrete din partea Guvernului României, lucrurile aici, din păcate, nu vor aduce o îmbunătăţire”,  a mai subliniat Florin Roman.

Potrivit liderului PNL Hunedoara, primarii şi-au îndeplinit sarcinile, iar acum e nevoie de implecarea guvernului.

„Primari şi-au făcut treaba atât cât au putut, apă, drum canal, case de cultură. Ei au făcut ceea ce a depins de ei. Restul înseamnăp politici naţionale, nici politici ale consiliului judeţean, nici politici ale primarilor, e vorba de politici guvernamentale. Şi aici dacă vrem cu adevărat să ne mişcăm va trebui să terminăm cu lupta aceasta la nivelul Văii Jiului”, a mai spus Florin Roman.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.