.Index Actualitate Administratie

Fonduri europene pentru spitalul din Lupeni

Fonduri europene pentru spitalul din Lupeni. Spitalul municipal Lupeni și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni sunt primele spitale care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor echipamentelor medicale din fonduri europene.

Comunicatul de presă al Ministerului Fondurilor Europene precizeaza faptul că primele spitale care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor echipamentelor medicale din fonduri europene după apelul lansat vineri, 15 mai sunt Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni și Spitalul Municipiului Lupeni.

Pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale precum și al pacientilor în lupta împotriva pandemiei cu virusul COVID-19, tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu acest virus necesitând aparatură și echipamente performante, primarul Lucian Remeriță a depus vineri, 15 mai un proiect pentru atragerea unei finanțări din fonduri europene cu care va fi achiziționată aparatură medicală pentru dotarea secției A.T.I. a Spitalului Municipal Lupeni.

”Am depus o cerere pentru obținerea unei finanțări prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, pentru proiectul ” Extindere si dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni ( Spital suport pacienți COVID-19 pozitiv). Proiectul are o valoare de 16.471.000 lei, cu acesti bani vor fi achiziționate echipamente medicale performante pentru dotarea Secției A.T.I. a Spitalului Municipal Lupeni, echipamente necesare medicilor în lupta împotriva noului coronavirus. Vom continua, să atragem cât mai mulți bani din fondurile europene pentru dezvoltarea Lupeniului”, a precizat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

Sănătatea cetățenilor municipiului Lupeni a fost întotdeauna o prioritate pentru Primarul Lucian Resmeriță. De-a lungul timpului administrația locală lupeneană a realizat importante investiții in Spitalul Municipal Lupeni, concretizate în echipamente medicale moderne pentru tratarea sănătății cetățenilor. După declararea acestuia Spital suport COVID-19, au fost alocati 3.000.000 lei pentru achiziționarea unei aparaturi performante necesare dotării Sectiei ATI a spitalului, pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.