.Index Actualitate

Fondurile europene, cheia dezvoltării Văii Jiului

Fondurile europene, cheia dezvoltării Văii Jiului. Fondurile europene sunt cheia pentru dezvoltarea Văii Jiului, iar autoritățile locale din cele șase localități par să fi înțeles acest lucru. Peste tot, edilii încearcă să atragă banii europeni, astfel că se întocmesc studii pentru diferite lucrări, în vederea depunerii proiectelor. Noua perioadă de atragere a fondurilor europene 2014-2020 pune la disponiziția autorităților locale miliarde de euro.

„În perioada 2007 – 2013, au fost deja investite 2,5 miliarde de lei în judeţul Hunedoara şi în oraşele din Valea Jiului. Banii europeni au fost folosiţi pentru reabilitarea, modernizarea şi achiziţionarea de echipamente medicale, pentru dezvoltarea IMM-urilor, pentru proiectele de cercetare şi inovare, pentru crearea de noi locuri de muncă sau proiecte pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare din Valea Jiului”,  a explicat comisarul european Corina Crețu.

În plus, toate aceste lucrări vor continua. Pentru unele au fost deja aprobate finanțările, iar alte proiecte sunt încă în evaluare.

“Investiţiile acestea vor continua. Sunt în dezvoltare proiecte de infrastructură de apă şi canal în valoare de 250 de milioane de euro, sunt proiecte cu o valoare totală de peste 3 miliarde de euro pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport, care va fi legată de restul ţării, există de asemenea investiţii în derulare de peste 200 de milioane de euro destinate reabilitării termice a clădirilor sau regenerării centrelor urbane şi a infrastructurii locale. De asemenea, există proiecte în derulare de peste 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea capitalului uman”, a mai spus sursa citată.

În plus, pentru dezvoltarea Văii Jiului se va deschide o axă specială de finanțare. Astfel, trebuie scrise doar proiectele pentru a putea fi accesați banii europeni.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.