Ghiozdanele second-hand, la mare căutare

ghiozdanMai ieftine faţă de alţi ani. Este vorba despre rechizitele şcolare care în acest an sînt simţitor mai ieftine faţă de anii precedenţi. Chiar dacă sîntem doar în luna august tot mai mulţi părinţi au început să facă cumpărăturile pentru noul an şcolar care imediat bate la uşă. Pentru cei mici din clasele I-IV părinţii cumpăra şi uniforme şcolare care sunt şi ele destul de ieftine. Aceste uniforme se pot comercializa atît din magazinele de specialitate cît şi din pieţele Văii Jiului. aceste uniforme şcolare sunt destul de controversate în ultima vreme pentru că sunt părinţii care nu îşi mai doresc ca micuţii lor să meargă la şcoală în uniformă. O cămaşă costă între 50 şi 60 de lei. Preţul unei perechi de pantaloni ajunge la 70 de lei. Pentru un sacou trebuie să scoateţi din buzunar între 60 şi 150 de lei, iar pentru o pereche de pantofi chiar şi 100 de lei.

Dacă la uniforme lucrurile nu sunt foarte clare în ceea ce priveşte rechizitele şcolare acestea nu trebuie să lipsească de la niciun elev, indiferent în ce clasă ar fi el. În acest sens părinţii au început deja goana după rechizite în special în supermarket-urile din Valea Jiului pentru că aici ofertele sunt foarte diversificate şi de multe ori mai ieftine faţă de magazinele de specialitate. Cinci caiete dictando, cinci de matematică, un caiet de biologie, unul de geografie, unul de muzică, un bloc de desen, un penar, creioane colorate, hîrtie colorată, dar şi un ghiozan. Cam asta cumpără părinţii pentru prima zi de şcoală. Pentru acest coş vor scoate din buzunar aproximativ 150 de lei. Iar dacă au copii pretenţioşi care îşi doresc caiete cu Hello Kity ori Minnie Mouse vor scoate din buzunar pînă la 200 de lei.

Mai mult decît atît pentru cei care nu dispun de foarte mulţi bani mai există şi varianta cumpărăturilor de la piaţa de vechituri de la stadionul Jiul unde în ultima vreme comercianţii s-au aprovizionat cu o gamă foarte mare de ghiozdane şcolare care mai de care mai frumos colorate şi într-o stare foarte bună din punct de vedere estetic. Acestea se vînd cu preţuri cuprinse între 5 lei şi 20 de lei în funcţie de abilităţile de negociator al fiecăruia.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.